Eerste HALSE hondenloopweide op ‘Kruisveld’

C21

Eerste HALSE hondenloopweide op ‘Kruisveld’

Hond
Foto Olaf
 

 Halle krijgt vanaf zaterdag 5 november zijn eerste hondenloopweide op de site van ‘Kruisveld’.Eind vorig jaar dienden enkele enthousiaste Hallenaren een petitie in bij de stad met de vraag naar een hondenloopweide in Halle. Een hondenloopweide is een plaats waar honden zonder leiband mogen ravotten.

 Daarop volgden gesprekken tussen de stad en de initiatiefnemers, ondertussen verenigd in de VZW Dierenplezier Zennevallei. De zoektocht naar een geschikte locatie mondde uit bij een onbenut braakliggend terrein langsheen de E. Ysayestraat (Kruisveld).

 Uit ervaringen van andere steden en gemeenten weten we dat hondenloopweides een meerwaarde kunnen betekenen op het vlak van dierenwelzijn in de stad. In Halle geldt, net zoals in de meeste steden en gemeenten, een algemene aanlijnplicht. Sommige hondenbaasjes durven die verplichting al eens aan hun laars lappen en laten hun trouwe viervoeter langs het kanaal, in het Hallerbos of op landelijke wegen vrij rondlopen, maar dat mag en kan niet. De noodzaak van een plaats in de stad waar honden niet aangelijnd kunnen lopen en spelen was dus duidelijk.

 De keuze voor de site ‘Kruisveld’ werd mee bepaald door de nabijheid van enkele woonwijken. Een hondloopweide is niet alleen leuk voor de honden maar ook voor hun baasjes: het is ook een sociale ontmoetingsplaats.

 Gebruiksreglement

Het gebruik van de hondenloopweide werd door de gemeenteraad van 25 oktober 2016 vastgelegd in een reglement waarin respect voor de buurt centraal staat. Het volledige reglement zal uitgehangen worden aan de ingang de hondenloopweide.

 De vzw Dierenplezier Zennevallei zal een belangrijke rol spelen in het beheer van de hondenloopweide. Zo zullen ze er onder andere op toezien dat het reglement wordt nageleefd. Ze staan ook in nauw contact met de stadsdiensten.

 In het najaar van 2017 wordt het project geëvalueerd.

 Inhuldiging

De hondenloopweide wordt officieel geopend op zaterdag 5 november om 13.30 uur. Schepen Peggy Massien, schepen Johan Servé en mevouw Quartier, voorzitter van de VZW Dierenplezier Zennevallei, zullen een toespraak geven. Voor de gelegenheid zal er ook een mooie hondenshow opgevoerd worden. Achteraf kan je ook nog genieten van een hapje en een drankje. Iedereen welkom!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2016
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief