HALLE - Beestenmarkt krijgt nieuw kleedje

C21

HALLE - Beestenmarkt krijgt nieuw kleedje

Beestenmarkt
Foto Felix Merckx
 

 n de tweede helft van januari starten de weg- en rioleringswerken op de Beestenmarkt. Het plein wordt verfraaid tot een aangenaam winkel- en wandelplein, met kort parkeren voor voertuigen en volledig in dezelfde stijl als de vernieuwde Basiliekstraat en Maandagmarkt.

Eind december voerde de aannemer proefsleuven op de Beestenmarkt uit. Gelijktijdig werd het archeologisch vooronderzoek opgestart. Hieruit is gebleken dat archeologische opgravingen noodzakelijk zijn, voornamelijk op de huidige parking.

In de 2de helft van januari zal men archeologische opgravingen doen op de huidige parking. Gedurende de archeologische opgravingen kan het verkeer nog rijden via Ninoofsesteenweg - Beestenmarkt - Volpestraat.

Zodra de rioleringswerken en de heraanleg van het plein starten, wordt de Beestenmarkt volledig onderbroken voor gemotoriseerd verkeer.

Zodra de rioleringswerken en de heraanleg van het plein starten, wordt de Beestenmarkt volledig onderbroken voor gemotoriseerd verkeer.De start van de rioleringswerken kondigen we op een later tijdstip en tijdig aan. Omwonenden ontvangen ook steeds tijdig een bewonersbrief met meer concrete informatie.

Omleidingen en parkeerverbod
De Beestenmarkt zal gedurende de archeologische opgravingen toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Zodra de rioleringswerken en de heraanleg van het plein starten, wordt de Beestenmarkt volledig onderbroken voor gemotoriseerd verkeer.

Volpestraat wordt tweerichtingsverkeer tussen Minderbroederstraat en Beestenmarkt. Nieuwstraat is te bereiken via Volpestraat.

Ninoofsesteenweg wordt tweerichtingsverkeer tussen Vestingstraat en Dekenstraat.

Voor fietsers en voetgangers wordt er steeds een veilige doorgang voorzien.

Gedurende de werken kan men niet parkeren in de Volpestraat en op de Beestenmarkt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief