HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

C21

HALLE / BEERSEL / LEEUW - Vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, 17 positief en vijf autobestuurders bliezen alarm

Alcoholcontrole_p200_nieuwsbrief
EP

 Vijf onmiddellijke intrekkingen rijbewijs, 17 positieve ademtests, vijf alarm ademtests en drie personen betrapt op drugs in het verkeer. Dat zijn de resultaten van de acties het afgelopen weekend ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’. Dit is een nationale geïntegreerde controleactie georganiseerd door de lokale en federale politie in samenwerking met andere verkeersveiligheidspartners zoals het BIVV en de Provincie.

De eerste editie van 2017 ging van start op vrijdag 13 januari 2017 (18 uur) en eindigde op maandag 16 januari 2017 (6 uur). Het " weekend zonder alcohol achter het stuur" werd voorafgaandelijk aangekondigd in de nationale en lokale pers om bestuurders de klik te laten maken om niet onder invloed te sturen. Naast het sensibiliserend karakter van deze actie, werd ook de pakkans voor de hardleerse bestuurder verhoogd door het uitvoeren van alcoholcontroles over het ganse land.

In de PZ Zennevallei werd op vrijdagnacht een alcoholcontrole gehouden en op zaterdagnacht een actie CALVADOS*. Tijdens een actie Calvados wordt een snelheidscontrole gecombineerd met een alcohol- en drugcontrole. In totaal werden 741 bestuurders gecontroleerd. 25 van deze bestuurders stuurden onder strafbare invloed van alcohol of drugs.

Tijdens de actie Calvados werden de bestuurders die een snelheidsovertreding begingen op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw (70 km/u) wat verder tegen gehouden en onderworpen aan verdere controle. Van de 43 snelheidsovertreders waren vier bestuurders onder invloed van alcohol.

CALVADOS
De politiezone Zennevallei combineert deze alcoholcontroles regelmatig ook met andere controles onder andere de controle van boorddocumenten, overdreven snelheid, het dragen van de gordel, … Deze acties worden ook wel CALVADOS-acties genoemd. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of Overdreven Snelheid.

De BOB-campagne
De BOB-campagne loopt nog tot 31 januari 2017. Bestuurders mogen zich dus nog steeds verwachten aan regelmatig onaangekondigde alcoholcontroles

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2017
Felix MerckxI
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief