Al 81.000 zwemmers voor HALLEbad na drie maanden

C21

Al 81.000 zwemmers voor HALLEbad na drie maanden

Hallebad
Foto Emile Devogeleer
 

 Begin september 2016 opende het langverwachte nieuwe zwembad in Halle zijn deuren: Hallebad. Dit samenwerkingsproject tussen de stad Halle en Sportoase voorziet in diverse sport- en wellnessactiviteiten. Na een wachttijd van meer dan 100jaar is duidelijk dat de Hallenaar en omgeving ten volle genieten van hun nieuwe sportfaciliteiten. Sinds de opening mocht men al 81.000 bezoekers verwelkomen

Onderwaterhockey in Sportoase Hallebad.
Los van de 81.000 bezoekers die men in 2016 heeft mogen ontvangen in Sportoase Hallebad krijgen ze ook bezoek van  15 scholen en 9 clubs.

Maandelijks mogen zij tussen de 2.500 en 3.500 schoolkinderen ontvangen voor het aanleren van hun zwemtechnieken.  De aangesloten clubs variëren van de klassieke zwem- of duikclub tot de veel minder gekende onderwaterhockey Club.

Sportoase voorziet zwemlessen via hun zwemschool voor zowel kinderen, als volwassenen.  Bij de volwassenen hebben ze ongeveer 20 ingeschreven klanten, bij de kinderen loopt dit zelf op tot meer dan 400 kindjes die zich wekelijks kunnen komen uitleven.  De zwemlessen voor de allerkleinsten gaan door in het instructiebad.  Dit bad kunnen ze aanpassen wat betreft de diepte van 0cm tot 250cm. Op die manier is het bad aan te passen aan het niveau van elke zwemmer.

Tijdens vakantieperiodes proberen ze altijd iets extra te doen.  Het zwemfestijn omvat diverse activiteiten van een drijvend springkasteel, over glijbaan races tot spetterende kinder disco.  Het afgelopen zwemfestijn hebben ze op 2 weken tijd meer dan 10.400 bezoekers mogen ontvangen in het zwembad.

Om alles veilig te laten verlopen werken ze met een team van 8 vaste redders die verder aangevuld worden met een aantal interim redders.

Duurzaamheid en energievriendelijk, zelfs tijdens het fitnessen
De fitness van Sportoase Hallebad heeft een oppervlakte van 500m² en is voorzien van de meest geavanceerde toestellen binnen een zeer breed aanbod. De toestellen behoren tot de allernieuwste generatie, waarbij er energie wordt gerecupereerd bij elke beweging die op het toestel wordt uitgevoerd. Sportoase gaat steeds opnieuw op zoek naar vooruitstrevende oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energievriendelijkheid. Reeds 779 mensen registreerden zich voor het gebruik van de fitness, waarvan reeds 720 mensen een gezondheidsanalyse ondergingen en aangepast programma verkregen.

Samen was dit goed voor 3.209 uren aan beweging,  16 .449 oefeningen en een energielevering van 241,38 KWh. En dit onder begeleiding van een gekwalificeerd fitnessteam bestaande uit 4 coaches.

Ook de groepslessen, waarvan er 313 doorgingen in 2016, kreeg een grote toeloop van 5.600 deelnemers, die samen meer dan 3.000.000 Kcal verbrandden.

 Het groepslessenaanbod omvat klassiekers zoals Indoor Cycling, Aquafit en BBB, maar biedt ook nieuwe tendsen aan zoals Aquazumba en Just Boxing. Het ruime aanbod biedt voor ieder wat wils.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief