ROOSDAAL - Afscheid van meester Luk

C21

ROOSDAAL - Afscheid van meester Luk

Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_01_willy_appelmans
Afscheid van meester Luc. - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_02_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_03_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_04_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_05_willy_appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_meesterluc_foto_06_willy_appelmans
 

Meester Luk, directeur van de Sint-Amandusschool in Borchtlombeek gaat vanaf 1 januari op pensioen.  Dat werd dan ook uitgebreid gevierd. 

Luk Platteau, afkomstig uit St-Katharina-Lombeek was de voorbije twaalf jaar directeur van de vrije school.  Voordien gaf hij er jarenlang les in het zesde leerjaar.

Op Sinterklaasdag werd hij 59 jaar.

Het afsluitmoment startte vrijdag, toen hij om 7 uur gewekt werd door de collega’s. Hij werd door hen opgehaald met een feestfiets, een fiets met twintig plaatsen.

Op school verrasten de collega’s hem met een lekker ontbijt maar dan begon de dag pas goed voor meester Luk.  In de voormiddag moest hij in elke klas een opdracht vervullen, dat ging van een verhaaltje voorlezen in de eerste kleuterklas tot een kwis spelen in het zesde leerjaar.

’s Middags werd de ganse school getrakteerd op lekkere frietjes, gesponsord door de ouderraad. Na de middag trok iedereen naar Het Koetshuis waar een deel van zijn opdrachten getoond werden aan alle kinderen maar af en toe kreeg hij nog een extra opdracht te vervullen op het podium.  Zo kon iedereen genieten van zijn dans- en zangkunsten. Meester Luk moest af en toe wel een traantje wegpinken.

De laatste verrassing was het afsluitmoment op de speelplaats waar ook de ouders op uitgenodigd waren. De leerkrachten overhandigden meester Luk in totaal 294 flesjes bier.

Op elk flesje stond in het etiket een foto van een kleuter of leerling van de Sint-Amandusschool.  Meester Luk gaat er immers prat op dat hij de naam van alle 294 Sint-Amandusgangertjes kent. ‘Je mag elk flesje maar open maken als je eerst de naam van het kind(je) opzegt aan je vrouw’ zei meester Maarten (de voorzitter van het feestcomité).

Meester Luk werd er duidelijk wat emotioneel van en besloot zijn dankwoordje met: nog maar eens is het bewijs geleverd dat dit een school is met een groot hart.

Vanaf 1 januari neemt juf Anne het roer van hem over maar meester Luk beloofde dat hij nog regelmatig zal inspringen waar het nodig is!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2010
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief