Handbiker Patrick Van den Brande uit ROOSDAAL derde in halve marathon in Freiburg (Duitsland)

C21

Handbiker Patrick Van den Brande uit ROOSDAAL derde in halve marathon in Freiburg (Duitsland)

Ediitepajot_roosdaal_patrick_van_den_brande_foto_ilse_van_droogenbroeck
Patrick Van den Brande. - Foto © Ilse Van Droogenbroeck
 

Ter voorbereiding op de EHC wedstrijd zaterdag 7 april in Rosenau (Frankrijk), heeft Patrick deelgenomen aan een halve marathon in Freiburg (Duitsland).

De bedoeling was om competitieritme op te doen en de zenuwen al min of meer onder controle te krijgen. Het parcours in Freiburg was vrij zwaar voor de handbikers. De eerste helft was voornamelijk hellend en de tweede helft was gevaarlijk door de smalle straatjes en haakse bochten. Hij behaalde een derde plaats in zijn categorie wat niet slecht is om het seizoen mee te starten. Komende zaterdag 7 april staat hij samen met 210 handbikers van 23 verschillende nationaliteiten aan de start in Rosenau. 4 handbikers van het Best of Europe Handbike Team zullen deelnemen aan de race.
Patrick Van den Brande is afkomstig uit Westerlo, de parel der Kempen, hij woonde daar in een klein dorpje, Heultje, waar hij zeer geliefd is door iedereen. In juli 2007 leerde Ilse Patrick kennen via het internet. Ze geloofden geen van beiden nog in de ware liefde, maar toch gebeurde het onwaarschijnlijke, ze werden allebei stapelverliefd (zoals in de film, gelijk ze zeggen). Slechts 2 weken na hun eerste ontmoeting trok hij al bij haar en de kindjes Evy en Renko in. Hij verhuisde van de mooie Kempen naar het heuvelachtige Pajottenland. In 1996 had hij een zwaar verkeersongeluk, toen hij met zijn motor van de baan werd gereden door een auto. Hij was zwaar gekwetst, zijn ergste kwetsuur was een dwarslesie D4-D5. Na maanden van herstel en revalidatie, heeft hij zich op de sport toegelegd, met name fietsen met een handbike.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2012
Jacky Delcour
Ilse Van Droogenbroeck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief