ROOSDAAL – Handbiker Patrick Van den Brande best tevreden over zijn marathon in Hamburg

C21

ROOSDAAL – Handbiker Patrick Van den Brande best tevreden over zijn marathon in Hamburg

Editiepajot_roosdaal_handbiker_patrick_van_den_brande_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_handbiker_patrick_van_den_brande_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_roosdaal_handbiker_patrick_van_den_brande_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

De Roosdaalse handbiker Patrick Van den Brande nam in het voorbije weekend deel aan de eerste marathon van het jaar uit een reeks van zeven van de Duitse Handbike Trofee. Hij koos voor de wedstrijd in Hamburg terwijl andere leden van het Best of Europe Handbike Team aan de start stonden in Düsseldorf voor een marathon uit dezelfde reeks.

De wedstrijd in Hamburg was voor Patrick onbekend terrein en een nieuwe uitdaging, temeer omdat vooraf aangekondigd was dat de aanwezige geselecteerden voor de paralympics zouden trachten het parcoursrecord te verbreken.
De start was vrij heftig. Patrick kon tot zijn eigen verbazing mee in een groep waar hij vorig jaar nog voor tekort schoot. De eerste twintig kilometers waren voornamelijk klimmen en vechten tegen de wind, de tweede helft was vlakker en daar werden er hogere snelheden gehaald. Hij kwam als tweede van zijn groep over de eindstreep en belandde meer dan tevreden op de vijfde plaats in zijn categorie.
Het beoogde parcoursrecord werd uiteindelijk niet verbroken omwille van de minder goede weersomstandigheden. De volgende marathon waar Patrick Van den Brande zal starten is over twee weken in Mannheim.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief