ROOSDAAL – Boeiende spreekbeurt

C21

ROOSDAAL – Boeiende spreekbeurt

Em
Em. Prof. Dr. Alex Vanneste (ep)

Dinsdag 19 maart: Nacht van de geschiedenis. Erfgoed Rausa en Davidsfonds Roosdaal presenteren: Den Dodendraad, een boeiende spreekbeurt door Em. Prof. Dr. Alex Vanneste.

Professor Vanneste is een begenadigd spreker die zijn publiek op sleeptouw neemt door de dramatische taferelen die zich afspeelden tijdens de Grooten Oorlog aan de Belgisch-Nederlandse grens. Hij illustreert zijn deskundig betoog met de projectie van beklijvend beeldmateriaal en filmfragmenten.
Een spreekbeurt van deze gedreven West-Vlaamse wetenschapper heeft de spankracht van een thriller en de rijkdom van een goed gemaakte documentaire. De omwonenden, de spionnen, de agenten van de inlichtingendiensten, de installateurs, de vele slachtoffers, ze passeren allemaal de revue. De professor plaatst ook vraagtekens bij het nut van de ganse onderneming.
Deze unieke voordracht vindt plaats in de polyvalente zaal van OC Het Koetshuis in Strijtem-Roosdaal op dinsdag 19 maart om 20 uur. Leden van Erfgoed Rausa en Davidsfonds kunnen er bij zijn voor 5 euro, niet- leden betalen 7 euro.
Voor meer informatie kan u terecht bij rausa@skynet.be of 0473 11 25 00.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2013
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief