ROOSDAAL – We maken ons op voor alweer een TOP-organisatie

C21

ROOSDAAL – We maken ons op voor alweer een TOP-organisatie

Editiepajot-ingezonden-affiche-motorcross-de-willemsvrienden-16082014
ingezonden

Op zaterdag 13 en zondag 14 september maken we ons op voor de jaarlijkse afspraak op en rond de Heideberg te Pamel waar de roosdaalse club M.X. Team De Willemsvrienden borg staat voor het hoogtepunt binnen de motorcrossfederaties VJMO en MCLB. Het seizoen loopt op zijn laatste beentjes en dat betekent dat de finale’s van het Kampioenschap 2014 op het programma staan. De ideale locatie om die diverse kampioenen te kronen is het heuvel- en spektakelcircuit van de Heideberg te Pamel. Het technische circuit, met zijn grote hoogteverschillen is mooi overzichtelijk en trekt ieder jaar opnieuw mening crossliefhebber aan die zijn sporthart sneller kan laten slaan. M.X. De Willemsvrienden, al jaren gekend in de streek om zijn perfecte organisaties, laat niets aan het toeval over en is er klaar voor om de massa piloten en toeschouwers te ontvangen die ieder jaar nog in aantal groeien …

Zaterdag staat in het teken van de jeugd. VJMO, de Vlaamse Jeugd Motorcrossfederatie, start zijn programma om 9.30 uur met de oefeningen gevolgd door 13 reeksen voor de jeugdige crossers tussen de leeftijd van 6 en 15 jaar. De moeite om mee te maken … want ook daar worden de kampioenen anno 2014 gekroond. ALS TOEMAATJE worden er op zaterdag 2 REEKSEN ingelast voor de PITBIKES & BROMMERS !!!

Na de kampioenenhuldiging in de feesttent kunnen we aanschuiven aan het Spaghetti-festijn à volonté om de hongerigen te spijzen en als dat nog niet voldoende is, is er aansluitend muziek, met de gekende PARTY !

Hoofdbrok van het weekend is natuurlijk zondag als de MCLB, of de Motor Cross Liefhebbers Bond het startsein geeft voor een dag vol spanning en spektakel van het hoogste niveau. De zenuwen zullen gespannen staan want er staan een aantal finales van het Nationaal MCLB Kampioenschap op het programma. De officiële trainingen vangen aan vanaf 7u45 uur en de eerste reeksen vanaf 10.00 uur. 2 x 13 reeksen worden op u losgelaten waar spanning en spektakel ten top gedreven wordt. Buiten de officiële categorieën, zijnde de Beloften, Nieuwelingen, Junioren, Quads, Nationalen, Internationalen en Zijspannen is er ook startgelegenheid voor onze eigen streek- en quadrijders.

Als clubrijders van de Willemsvrienden wordt het uitkijken naar Peter De Ridder bij de Experten Open en Johnny Van Berlamont bij de Amateurs Open, Jan Van Havermaet en Andy Wets binnen de groep Nieuwelingen Open, Bryan Claus en Wouter Lietaer bij de Nieuwelingen MX1/3 en Kaëll Pizzy bij de MX2 A-rijders. De Quad-klasse met plaatselijke piloten zoals Stephen De Mel en Dominique Servranckx. Binnen de Junioren krijgen we in de MX2 klasse regerend Beloften Kampioen Greg Demeulemeester en Robrecht Poppe, Simon Dinneweth in de zwaardere klasse der MX1/3 en het rijtje wordt gesloten met de piloten van de club binnen de koninginneklasse der Internationalen met Dennis Van Hul, Niels Meganck en Wietse Brackman. Binnen de jeugdrangen Silke en Dylan Wauters. Daar heel wat streekrijders aan toegevoegd en de vaste groep binnen VJMO-MCLB en we zijn vertrokken met een 500 piloten voor een prachtig weekend.

Uitkijken zal het worden naar de categorieën Nieuwelingen Open, Nieuwelingen MX1/3, Nieuwelingen MX2 A, Junioren en de Koninginneklasse der Internationalen die hun kampioenen anno 2014 kronen. In deze groepen is de spanning te snijden want meerdere klasbakken zijn aan elkaar gewaagd en zullen de strijd aangaan tot het bittere einde!

Twee dagen vol sportvertoon en animatie worden u aangeboden op het prachtige heuvelcircuit van de “Heideberg”. M.X. De Willemsvrienden, bestuur en piloten en de gemeente Roosdaal, heet u allen van harte welkom en wenst u een fijn weekend boordevol motorcrossplezier.

Er is een ruime parking voorzien en het circuit is het best te bereiken via de E40, afrit 19a Affligem richting Liedekerke/Roosdaal. (GPS: Bouchoutstraat). Parking opent op vrijdag vanaf 16 uur en sluit ten laatste op maandag 14 uur. Ben jij een sportliefhebber dan kan en mag je dit zeker niet missen … See you there!

Afspraak dus op 13 en 14 september te Pamel-Roosdaal op één van de prachtigste omlopen van Vlaams-Brabant in het hartje Pajottenland. Informatie: www.mclb-vjmo.be of via mail: mcdewillemsvrienden@skynet.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2014
Jacky Delcour
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief