ROOSDAAL - Groot feest aan de windmolen Hertboom in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

C21

ROOSDAAL - Groot feest aan de windmolen Hertboom in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Editiepajot_ingezonden_2013-09-15_hertboommolen_40a
 

Deze landelijk gelegen molen, in de volksmond ‘De molen van kapitein Zeppos’, staat al vermeld in een cijnsboek uit 1391 onder de benaming Hertboommolen. De benaming werd pas in de 20ste eeuw 'verdrongen' door de 'Tragische Molen', naar aanleiding van twee moorden die in de molen plaatsvonden. In de jaren 1960 kreeg de molen landelijke bekendheid, omdat hij als vast decorobject diende voor het jeugdfeuilleton 'Kapitein Zeppos'. In 2007 werd in de schuur van het Molenhof het Hertboommolenmuseum en een onthaalruimte voor bezoekers geopend terwijl de molen zelf ook volop gerestaureerd werd. Vandaag de dag kan men de molen nog steeds bezoeken.

De windmolen en het museum zijn bovendien gratis toegankelijk. De molen is te vinden langs de Molenkauter 9. in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.

 

De Vrijwilligers van de Windmolen Hertboom organiseren op zondag 25 januari een groot feest. “Voor deze volgehouden inspanning is vooral dank uit te spreken voor de vele vrijwilligers die deze jarenlange inspanning hebben klaargespeeld”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2015
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief