ROOSDAAL - Gemeentebestuur doet inhuldiging van de Keer - Kriebrugstraat

C21

ROOSDAAL - Gemeentebestuur doet inhuldiging van de Keer - Kriebrugstraat

2015-06-27_
 
2015-06-27_
 
2015-06-27_
 

Afgelopen zaterdag stapten de Roosdaalse fanfares, het gemeentebestuur en de inwoners van een deel van de Keerstraat en de volledige Kriebrugstraat hun straat plechtig in.

De wegeniswerken zijn wel al meer dan een jaar achter de rug maar nu pas werd het administratief dossier afgerond. Hoog tijd dus om de straat plechtig te openen met een wandelconcert en een kleine drink.  In deze straten werd een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en werden de woningen gescheiden aangekoppeld aan deze aparte rioleringen. D.w.z. dat het regenwater gescheiden van het afvalwater, via de RWA, naar de beken en de Dender vloeit en het afvalwater via de DWA, de collector en een pompinstallatie naar het zuiveringsstation te Liedekerke, gezuiverd in de Dender gaat.  Daarnaast kreeg de straat langs beide zijden een voetpad. Gezien de smalle doorgangen in sommige delen van de Keerstraat was dat geen makkelijke klus.

 

De Kriebrugstraat is een gemeenteweg, dit in tegenstelling met de aangrenzende Pamelstraat die in Liedekerke een gewestweg is.  D.w.z. dat de gemeente Roosdaal voor al deze werken de nodige financiën diende te voorzien.  Dit behoorlijk grote project kreeg prioriteit omdat de rioleringen één grote zeef bleken te zijn. Zo bleek  na camera-onderzoek.  De oude rioleringen werkten eerder als drainage dan als rioleringen.  

 

Bewoners, aannemers en gemeentebestuur kunnen terugkijken naar een moeizame maar geslaagde samenwerking.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief