ROOSDAAL - Clubhuis Joachim wint allereerste Kookwedstrijd der Kookouders

C21

ROOSDAAL - Clubhuis Joachim wint allereerste Kookwedstrijd der Kookouders

2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__1_a
 
2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__15_a
 
2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__27_a
 
2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__42_a
 
2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__51_a
 
2016-10-22_kookwedstrijd_kookouders__60_a
 

Op zaterdag 22 oktober 2016, de dag na Dag van de Jeugdbeweging, organiseerde de jeugdraad van Roosdaal een Kookbattle voor de kookouders van de Roosdaalse jeugdverenigingen. De volgende zes kookouderploegen streden om de eerste plaats: Chirojongens Pamel, Chiromeisjes Pamel, Clubhuis Joachim, Instaporkest LMK, Jeugd Rode Kruis en KLJ Strijtem.

 

De kookouders wisten op voorhand niet welke ingrediënten zij zouden krijgen. Enkel het thema van de wedstrijd was bekend: Apéro Time! Zij  moesten dus in 90 minuten allerlei hapjes en één non-alcoholische cocktail uit hun mouw schudden. Maar er kwam nog méér bij kijken! Want de leiding en leden van de jeugdbewegingen moesten eerst 3 spelletjes spelen waarvoor zij punten kregen. Dit puntenaantal bepaalde het aantal ingrediënten waarmee hun kookouders aan de slag konden.

 

Uiteraard diende er een winnaar aangeduid te worden. Hiervoor werd uit elke jeugdvereniging iemand van de leiding als jurylid aangesteld. Zij kregen alle hapjes en cocktails voorgeschoteld, en moesten deze quoteren op presentatie, smaak van de hapjes en smaak van de cocktail.

 

Uiteindelijk mocht het kookouderteam van Clubhuis Joachim zich tot beste kookouderploeg kronen. Het clubhuis maakt deel uit van de ontspanningsdienst  van MPC St.-Franciscus. Elk jaar mogen de jongeren op kamp, en krijgen daar dus het lekkerste eten.

 

Op de tweede plaats eindigden de kookouders van KLJ Strijtem. Een gedeelde derde plaats was dan weer voor de Chiromeisjes van Pamel en het Instaporkest LMK.

 

Maar dat alle Roosdaalse jeugdverenigingen zich gelukkig mogen prijzen met hun kookouders, mogen we wel zeggen! Want alle bereidingen zagen er stuk voor stuk heerlijk uit!

 

Later op de avond was het aan de leiding en leden van de jeugdverenigingen om hun beste beentje voor te zetten in de Kwistaxrace. Zij trotseerden de kou en probeerden in een uur zo veel mogelijk rondjes te rijden. Burgemeester Christine Hemerijckx was er ook bij en was verantwoordelijk voor het tellen van de rondjes.

 

Schepen van jeugd Herman Claes mocht op het einde van de avond de volgende uitslag meedelen:

 

Reeks + 14 jaar:

  1. Kerels (Chiro Pamel) – 35 rondjes
  2. Zjielen en Vedetten (KLJ Strijtem) – 34 rondjes
  3. Tiptiens (Chiro Pamel) – 32 rondjes 

Reek + 16 jaar:

  1. Leiding Chirojongens - 38 rondjes
  2.  Aspi-jongens (Chiro Pamel) - 35 rondjes
  3. Jongensleiding KLJ – 34 rondjes
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief