ROOSDAAL - Muzikaal sprookje over de Dikke van Pamel

C21

ROOSDAAL - Muzikaal sprookje over de Dikke van Pamel

Getimage2a
 

Er was eens in Pamel…

 

Wie herinnert zich uit zijn schooltijd niet het muzikale sprookje ‘Peter en de wolf’ van de Russische componist Sergej Prokofiev. Maar ook vandaag nog zijn er knappe muzikanten die zo’n muzikale vertellingen maken. Ward Opsteyn is zo iemand. Hij is trompettist bij het Nationaal Orkest van België. Zijn vriend, hoornspeler Hubert Biebaut, vroeg hem om een muzikale vertelling te schrijven rond de figuur van De Dikke van Pamel. Bij zo een muzikaal werk horen uiteraard ook teksten. Daarvoor kwamen ze (vanzelfsprekend) terecht bij Walter Evenepoel, auteur van volkse verhalen, liederen en theater. Het werd een heel vruchtbare samenwerking! Het resultaat kunnen jullie zelf komen bekijken en beluisteren op zondag 20 november in de schouwburg van GC Het Koetshuis.

 

Het wordt een ontroerende, soms droevige, soms heel prettige voorstelling met knappe, hedendaagse muziek, gebracht door het Gabriëli Koperensemble, sopraan Annelies Meskens, een heleboel zangertjes en acteurs van de Academie voor Muziek, Woord & Dans (Ninove, filiaal Roosdaal), acteurs van Tejauter ’t Kerrekot en héél bijzonder: echte, traditionele stangpoppen!

 

Je kan nu al je zitje bespreken! Er is een voorstelling om 11 uur, speciaal voor het jonge volkje, in het kader van de Kunstendag voor Kinderen. Maar ook om 19 uur zijn jonge en (veel) minder jonge theaterliefhebbers heel erg welkom.

 

In de schouwburg van GC Het Koetshuis zijn ‘maar’ 280 zitjes. Heel snel reserveren dus!

 

GC Het Koetshuis Roosdaal, 20 november 2016 om 11 uur en om 19 uur.

 

Praktisch:

  • Voorstellingen om 11 uur en 19 uur
  • Het is een voorstelling in 1 deel (ongeveer 75 minuten)
  • Toegang: € 5
  • Reserveren: GC Het Koetshuis, 054 89 49 00 

In samenwerking met het Gemeentebestuur en de Cultuurraad van Roosdaal en de Stedelijke Academie Muziek, Woord en Dans Ninove, filiaal Roosdaal.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief