Volgens Michel Doomst (CD&V) komt open asielcentrum in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Volgens Michel Doomst (CD&V) komt open asielcentrum in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl_asielcentrum
 

BUDGET EN WAGENS ZIJN AL VOORZIEN
Volgens Open VLD Sint-Pieters-Leeuw valt er eind deze week een beslissing over het al of niet komen van een open terugkeer centrum in Sint-Pieters-Leeuw in het vroegere rusthuis Atlantis op de hoek van de Sint-Stevensstraat en de Bergensesteenweg.. Dat kon Fons Geeroms uit goede bron vernemen. Ook Volksvertegenwoordiger Michel Doomst wilde duidelijkheid en stelde een vraag hierover aan Staatssecretaris De Block en uit haar antwoord  besluit Doomst  dat  het open asielcentrum wel in Sint-Pieters-Leeuw zal komen.

Ook Open VLD is tegen de komst van dit centrum en zijn dit ook gaan zeggen aan hun partijgenoot Maggie De Block, Staatssecretaris voor asiel en migratie. Zij kregen de gelegenheid om hun bezwaren tegen de mogelijke inplanting van een open terugkeercentrum in Sint-Pieters-Leeuw kenbaar te maken. Staatssecretaris Maggie DE BLOCK beloofde aan de beide Open Vld-schepenen rekening te zullen houden met al deze argumenten bij de uiteindelijke keuze van een locatie voor een open terugkeercentrum. Als we het antwoord van de vraag van Doomst mogen geloven zou het toch in Sint-Pieters-Leeuw komen.
 
 
BUDGET EN WAGENS AL VOORZIEN
Om eindelijk duidelijkheid te krijgen over waar het asielcentrum zou krijgen, ondervroeg volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V) de staatssecretaris in de commissie Binnenlandse Zaken. Hoewel nu vrijdag pas een officiële beslissing zal bekend gemaakt worden, wijst alles erop dat het open terugkeercentrum (niet een asielcentrum) wel degelijk in Sint-Pieters-Leeuw zal komen. Het budget voor de aanpassingswerken, voor het personeel en andere logistieke zaken zoals wagens zijn reeds voorzien, aldus Doomst.
 
Op de vraag in welke mate de lokale overheid bij de beslissing betrokken werd, kreeg Doomst als antwoord dat het gemeentebestuur aanstaande vrijdag als eerste officieel op de hoogte zal worden gesteld.
 
Michel Doomst: “Een zeer magere troost voor zo’n belangrijke beslissing. In een wijk als het Negemanneke is de inplanting van dergelijk terugkeercentrum immers geen vanzelfsprekendheid. De overheid die hierover het best een zicht heeft is natuurlijk het gemeentebestuur. Hoewel voor Sint-Pieters-Leeuw blijkbaar reeds de beslissing is genomen, hoop ik dat de lokale overheden in de toekomst nauwer worden betrokken. Lokaal is men immers bevreesd welke impact dat dit centrum gaat hebben op de leefbaarheid in de wijk”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief