De Beemd in RUISBROEK wordt terug een mooi stukje groen

C21

De Beemd in RUISBROEK wordt terug een mooi stukje groen

Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Foto © Elsie De Greef / Samen voor een 'groen' Ruisbroek
 
Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Foto © Elsie De Greef / De werkmannen hebben al flink gesnoeid aan de vijvers en rond de sporthal
 
Editiepajot_sint-pieters-leeuw
Foto © Elsie De Greef / Heel het plan werd voorgesteld in de cafetaria van de sporthal
 

Op de grens van Sint-Pieters-Leeuw en Brussel ligt een groot stuk groengebied verborgen. De zogenaamde ‘Beemd’ in Ruisbroek zit gekneld tussen de woonkern van Ruisbroek en de Ring. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw slaan de handen in elkaar om ‘Groen Ruisbroek’ te versterken als groene cluster en open te stellen voor recreatie en natuurbeleving.

Kim Ceusters van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei coördineert het project: “We werken steeds zo concreet mogelijk en in overleg met alle betrokkenen. Dit betekent dat we natuur, landschap en mensen in evenwicht willen houden. De komende maanden wordt gestart met het afwerken van de visvijver, ingroening van de omgeving van de sporthal, herinrichting van de Beemdstraat en beheer en versterken van groenbuffers. Er komt ook een groene verbinding tussen de sporthal en dienstencentrum ’t Paviljoentje en verbindingen over Lakebeek met wijk”.

Schepen Gunther Coppens: “Dit dossier heeft naast de opwaardering van het natuurrijke gebied in Ruisbroek, ook nog een belangrijke bijkomende functie, met name het bevorderen van de sociale cohesie onder de inwoners van Ruisbroek. Dit doen we o.a. door een bos om te vormen tot speelbos en door groene onthaalpunten te voorzien in het gebied. Op termijn zal via een wandel- en fietsnetwerk aangetakt worden op de groene wandeling van Brussel .”

Het project Ruisbroek terug groener maken gebeurd in samenwerking met ProNatura en de milieuraad Sint-Pieters-Leeuw met financiële steun van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM, quickwin Vlaamse Rand), Ruimte Vlaanderen (ARP, strategisch project Zuurstof voor de Zenne) en Provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief