SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste fase van werken op Bergensesteenweg (N6)

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Laatste fase van werken op Bergensesteenweg (N6)

20140319_n6_bergensesteenweg_sint_pieters_leeuw_persbijlage
EP
 

Vorig jaar voerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) reeds werken uit op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Er werd een nieuwe rotonde aangelegd voor veilige terugkeerbewegingen en ter hoogte van Makro werd het gevaarlijke kruispunt voor een deel vernieuwd. Tijdens de wintermaanden werd er niet gewerkt maar vanaf maandag 24 maart start de laatste fase van de werken. Gedurende zes weken wordt de tweede helft van het gevaarlijke kruispunt vernieuwd. Daarna zijn de werken helemaal klaar.

Op maandag 24 maart start de laatste fase van de werken voor de herinrichting van de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Er wordt gewerkt aan het kruispunt ter hoogte van Brantano en Retif dat vorig jaar al werd vernieuwd aan de kant van de Makro. Dit kruispunt, een van de zogenaamde ‘zwarte kruispunten’, wordt nu verder omgebouwd tot een veilig en conflictloos kruispunt. De werken duren zes weken en worden in de eerste week van mei afgerond.
Verkeer op één rijstrook per rijrichting
De aannemer zal werken op de rijstroken aan de westkant van de Bergensesteenweg (rijrichting Halle). Ter hoogte van de werfzone wordt het verkeer daarom teruggebracht op één versmalde rijstrook per rijrichting op de weghelft richting Anderlecht. Ter hoogte van de werken wordt bovendien een snelheidsbeperking ingevoerd.
Handelaars in werfzone bereikbaar via rotonde
Bezoekers voor de bedrijven in de werfzone kunnen vanaf de nieuwe rotonde rechtdoor in de richting van Halle rijden in plaats van de versmalde rijstrook voor het doorgaand verkeer te nemen. De aannemer zal zorgen dat de toegang tot de handelszaken maximaal gevrijwaard blijft. Verkeer vanuit Halle kan terugdraaien aan de rotonde en dan de toegang nemen naar de handelaars. Bezoekers die de bedrijven in de werfzone verlaten, kunnen dit enkel in de richting van Halle. Wie vanuit de bedrijven in de werfzone richting Brussel wil rijden, moet terugdraaien aan de rotonde met de Lotstraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief