SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken fietst elektrisch

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken fietst elektrisch

Editiepajot_elek_fietsen_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_elek_fietsen_2
Ingezonden foto's
 

Okra Oudenaken organiseerde voor haar leden in en rond de parochiezaal, een vormingssessie “Veilig elektrisch fietsen”. Deze cursussen kwamen tot stand dankzij de samenwerking van Okra-Sport, Mobiel 21, de Verenigingen voor Verkeersveiligheid en de thuiszorgwinkels van de Christelijke Mutualiteit, die enkele proeffietsen ter beschikking stellen.

 
Elektrische fietsen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Rijden met een elektrische fiets is niet hetzelfde als met een gewone fiets; het op- en afstappen, het evenwicht behouden en wennen aan de snelheid, vooral voor de iets oudere fietser.
 
De theorie werd gegeven door Nicole Van Belle, vrijwilliger van Okra-Sport, die hiervoor een opleiding heeft gevolgd. Inhoudelijk gaat het hoofdzakelijk over veiligheid: waar is onze plaats in het verkeer en hoe verplaatsen we ons op een verantwoorde manier.
 
Deelnemers vernamen tevens alles over een aantal technische zaken, zoals de types motoren, de plaats van de sensoren, de batterijen en de display-instellingen.
De sessie werd afgesloten met een praktische proef. Vele Okra-leden waagden zich op de elektrische fiets en konden er de geneugten van ervaren.
De vormingen kunnen door een Okra-trefpunt bij hun Okra-regioscretariaat aangevraagd worden en zijn reeds op diverse plaatsen in de streek gepland.

info@okrasport.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief