SINT-PIETERS-LEEUW - Directie scholen naar Ijsland voor een opleiding

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Directie scholen naar Ijsland voor een opleiding

Gunther_coppens
Schepen Coppens. (Foto merckx)

Dankzij de subsidies van het Europese Comenius programma is het mogelijk dat de directies van de Leeuwse scholen naar IJsland voor een opleiding ‘outdoor education’ zijn. Het Europees Epos agentschap is vooral gekend van Erasmus projecten die het mogelijk maken voor studenten om in het buitenland te gaan studeren.

Naast het programma voor studenten is er ook een nascholingsprogramma voor leerkrachten en lerarenopleiders. Dankzij Europese subsidie is het mogelijk om nascholingen in het buitenland te gaan volgen. Naast de opleiding is het ook mooi meegenomen om over de grenzen te kijken naar andere onderwijssystemen en kennis maken te met buitenlandse collega’s. Europa subsidieert het volledig bedrag van de opleiding, transport en verblijfskosten.
 
De directies van de Leeuwse gemeentelijke scholen dienden samen met de schepen van Onderwijs, Gunther Coppens (N-Va),, die tevens docent is in de lerarenopleiding, een aanvraag in en deze werd goedgekeurd. Zo volgen zij momenteel een cursus ‘Outdoor Education’ in IJsland.
 
Schepen van Onderwijs, Gunther Coppens (N-VA): ‘Het is de bedoeling om de inhoud van de
cursus trachten over te brengen naar onze scholen waar mogelijk. Een dergelijke cursus werkt altijd inspirerend om eens met een andere bril naar dingen die we vaak als evident beschouwen te kijken. Ik wil het principe van buitenonderwijs ook trachten naar mijn eigen leerpraktijk bij de toekomstige leerkrachten te brengen. Misschien kan deze eerste stap ook inspirerend werken naar de andere collega’s in de scholen van Sint-Pieters-Leeuw om zelf ook een interessante cursus te volgen en zich te laten inspireren door over het muurtje te kijken.’
 
Wie een financieringsmogelijkheid zoekt om een nascholing te volgen in het buitenland, is wellicht geïnteresseerd in deze Comenius-actie. Meer info hierover op www.epos-vlaanderen.be Naast formele “cursussen” biedt deze Comenius actie ook mogelijkheden voor minder formele vormen van nascholing, zoals bvb. een korte stage meemaken in een buitenlandse firma of organisatie, of een paar weken meedraaien in een buitenlandse school. Wie hen wil volgen kan dat op de blog http://buitenonderwijsijsland.blogspot.com /
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief