Oprichting Autonoom Gemeentebedrijf SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Oprichting Autonoom Gemeentebedrijf SINT-PIETERS-LEEUW

Gemeenteraad_2013
EP

De oprichting van een autonoom gemeentebedrijf door de gemeenteraad is een belangrijke beslissing. De oprichting betekent immers een overdracht van bevoegdheid voor de beleidsuitvoerende taken waarvoor het autonoom gemeentebedrijf wordt opgericht.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft doorheen de jaren een sterke visie en beleidsstrategie met betrekking tot sportbeleving in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw ontwikkeld. In dat verband werden in het strategisch meerjarenplan een aantal strategische doelstellingen vastgelegd die niet alleen een beheersmatige maar vooral ook een beleidsmatige verzelfstandiging onderschrijven. De strategische doelstellingen hebben betrekking op sportverenigingen, toegankelijkheid en diversiteit en sportinfrastructuur.
Middels dit autonoom gemeentebedrijf wenst de gemeente het vrijetijds-, ontmoetings- en ontspanningsleven in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw maximaal te organiseren en te ondersteunen. Met de oprichting van een autonoom gemeentebedrijf wil de gemeente Sint-Pieters-Leeuw gebruik maken van de bedrijfsmatige aansturing en organisatie eigen aan een autonoom gemeentebedrijf.
Het autonoom gemeentebedrijf zal de naam Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Pieters-Leeuw dragen en zal in eerste instantie de exploitatie van het sport- en recreatiecentrum “A.J. Braillard”, de voetbalkantine “Laekelinde” en het “Wildersportcomplex” tot doel hebben. Voorvermelde bedrijfsmatige aansturing en organisatie moeten leiden tot een soepelere werking (met snelle besluitvorming) en verhoogde efficiëntie in de aanwending van de financiële middelen van deze infrastructuren.
Het is voor de gemeente Sint-Pieters-Leeuw financieel interessant om een autonoom gemeentebedrijf op te richten. Middels de oprichting van een autonoom gemeentebedrijf kan de btw op de investeringen en exploitatiekosten m.b.t. het sport- en recreatiecentrum “A.J. Braillard” en de voetbalkantine “Laekelinde” worden gerecupereerd. Ook kan de btw op toekomstige investeringen en toekomstige exploitatiekosten m.b.t. het “Wildersportcomplex” op die manier worden gerecupereerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2014
Fe'lix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief