SINT-PIETERS-LEEUW - Vzw De Poel stapt in een vernieuwingsproces

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vzw De Poel stapt in een vernieuwingsproces

Affiche_de_poel
EP

Binnenkort verandert het landschap voor personen met een beperking. Zowel de subsidieregeling verandert diepgaand, als de werking van de centra van Vzw De Poel zal veranderen. Ten gevolge van een totaal nieuwe kijk op de zorg voor mensen met een beperking (gesteund op moderne inzichten), zullen de dagcentra evolueren naar units met elk een specialiteit: arbeid, wellness/zorg en vorming.

In het centrum van St-Genesius-Rode, waar de unit arbeid wordt ondergebracht, zal er een keukenatelier ontwikkeld worden. Hierdoor zullen de gasten niet alleen kwalitatieve, verkoopbare producten afleveren, maar zullen er hen ook verschillende vormen van arbeid aangeboden worden, zodat zij op termijn eventueel kunnen doorgroeien naar een weliswaar beschermde werkomgeving. Maar toch een omgeving die kwaliteitseisen en kennis qua arbeid zal vergen.
Vzw De Poel met zijn vestigingen in Schepdaal, Ternat, Ruisbroek, St-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode is bijna klaar om deze nieuwe uitdaging met beide handen aan te grijpen. Eén van hun prioritaire projecten in “unit Arbeid” is ongetwijfeld het Atelier Voedselverwerking.
Om de financiering van de start van dit Atelier mogelijk te maken, organiseert de gebruikersraad van Vzw De Poel (ouders, broers, zussen en sympathisanten van de gasten van de Poel) een Spaghettifestijn, op 12 april, van 11u30 tot 21u in de parochiezaal St-Lutgardis te Zuun. Iedereen is welkom van 11u30 tot 21u voor een lekkere spaghetti of een croque-monsieur. Er staan ook vegetarische spaghetti en lekkere desserten op het menu. De opbrengsten van dit eetfestijn gaan integraal naar Vzw De Poel. Dit eetfestijn wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de gebruikersraad, personeelsleden en vrijwilligers.
Kan u niet aanwezig zijn, en wilt u hen toch steunen? Dan kan u een gift doen via het nummer BE42 7795 9092 6054 met vermelding “spaghetti”. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2014
Felix Mercki
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief