SINT-PIETERS-LEEUW - Diefstallenreeks in tuinhuisjes.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Diefstallenreeks in tuinhuisjes.

Politie_sint-pieters-leeuw_p200
EP

Politie pakt 4 personen op
Sinds begin dit jaar wordt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw geplaagd door een reeks diefstallen. Hierbij worden door de daders zowel woningen als bedrijven geviseerd. Doch ook tuinhuisjes worden niet ontzien.

 
Tuinhuisjes zijn een makkelijker doelwit voor daders door de mindere beveiliging en het feit dat de woning niet moet betreden worden. Hierbij worden vooral fietsen en allerlei werkmateriaal gestolen. Diverse wijken van de gemeente werden geplaagd zo ondermeer de wijk Witte Roos alsook de omgeving van de Brusselbaan en het centrum van Leeuw.
 
De PZ Sint-Pieters-Leeuw zette om die redenen bijkomend personeel en middelen in. Op diverse tijdstippen werden BULLDOG-ploegen ingezet. Deze ploegen maken gebruik van anonieme politievoertuigen en hebben tot doel elk verdacht voertuig en of persoon aan controle te onderwerpen.
 
Ook de normale interventieploegen kregen recent bijkomende opdrachten om gerichter te patrouilleren naar de risicowijken. De werking van het Lokaal Opvolgings Team werd versterkt en er was op regelmatige basis overleg tussen de diverse betrokken diensten. Dit onder impuls van de projectleider Diefstallen en Diefstallen met braak in het kader van het zonale veiligheidsplan .Recent werden hiermee ook de eerste successen geboekt.
 
De voorbije 2 nachten werden na controle door onze politiedienst 4 personen opgepakt en voorgeleid dewelke verdacht worden van het plegen van diefstallen.
 
De PZ Sint-Pieters-Leeuw blijft de feiten verder opvolgen maar vraagt ook aan de burgers om attent te zijn voor verdachte personen en of voertuigen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief