SINT-PIETERS-LEEUW brengt grenzeloze verhalen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW brengt grenzeloze verhalen

Erfgoeddag
EP

Op zondag 27 april is het Erfgoeddag met als thema ‘Grenzeloos’. Uniek aan deze editie is dat de gemeenten uit de regio Pajottenland en Zennevallei besloten om samen activiteiten op te zetten rond migratie- en verhuisverhalen. Het thema voor de streek werd dan ook ‘Grenzeloze verhalen’. In Sint-Pieters-Leeuw wacht er de belangstellenden een tentoonstelling en de vertoning van de film Marina.

Op tien locaties in de regio gaan er diverse activiteiten door die focussen op verhalen en getuigenissen van migranten vroeger en nu. Je kan terecht in Alsemberg, Lot, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Halle, Liedekerke, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. Meer informatie vind je op www.grenzelozeverhalen.be .
Programma Sint-Pieters-Leeuw
‑10.00 -18.00 uur : Tentoonstelling ‘Grenzeloze verhalen’
Een Antwerpse volgde de liefde; toeval bracht een Ierse naar hier… Wie zijn deze mensen en wat brengt ze naar hier? Deze tentoonstelling vertelt het migratieverhaal van enkele inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. Aan de hand van objecten, souvenirs, foto’s, muziek, kinderliedjes, rituelen en kledij vertellen ze elk hun verhaal. Als toemaatje komen ook culinaire herinneringen smakelijk aan bod.
-14.00 uur : Film ‘Marina’ (2013, Stijn Coninx)
Deze film vertelt het aangrijpende migratieverhaal van de charmante zanger Rocco Granata. Het verlangen naar een andere toekomst, de zoektocht naar een eigen identiteit en de passie voor muziek zijn de rode draad in deze warme film.
-16.00 uur: Lezing door Guido Convents
Na de film licht Guido Convents, de voorzitter van het Afrika Film- festival, de geschiedenis van de migratie toe vanuit de filmgeschiedenis. Guido Convents studeerde (film) geschiedenis en antropologie. Daarnaast kan hij bogen op een internationale reputatie in de koloniale en niet-Westerse film.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief