SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugd schiet zich tot koning en prins bij de Sint-Sebastiaansgilde.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jeugd schiet zich tot koning en prins bij de Sint-Sebastiaansgilde.

Editiepajot_leeuw_wip_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeruw_wip_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Sint-Pieters-Leeuw organiseerde haar jaarlijkse koningsschieting. Koning voor 2014 werd Mathias Picqué (21) en bij de jeugd ging de prinsentitel naar Jens Du Bois (14). Hij werd ook verleden jaar prins.

De nieuwe koning Mathias Picqué komt uit een familie van boogschutters. Iedereen in de familie is aangesloten bij schuttersgilde Sint-Sebastiaan. Hij is 21 jaar en neemt al tien jaar de boog ter hand en is student bedrijfsmanagement. Hij behaalde ook al twee keer de titel van prins (beste jeugdschutter). Elke week komt hij op woensdag oefenen op de Leeuwse schietstand.
Prins werd Jens Du Bois. Ook verleden jaar was hij der prins bij de jeugd. Hij is 15 jaar, schiet al vier jaar en is student houtbewerking. Ook hij komt uit een familie van boogschutters en ook hij is elke woensdag te vinden op het schutterserf.
Alle leden van de schuttersgilde van Sint-Pieters-Leeuw verplichten er zich toe een boog zonder katrollen, vizieren of andere technische snufjes te gebruiken.
Op 1 mei kan van 10u tot 13u iedereen die dat wil eens komen proberen te schieten op staande wip. Meer info over ligging en activiteiten op www.sintsebastiaan.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief