SINT-PIETERS-LEEUW - CC Coloma stelt jaarprogramma 2014 – 2015 voor

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - CC Coloma stelt jaarprogramma 2014 – 2015 voor

Editiepajot_leeuw_cultuur_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw kregen de brochure met het cultuuraanbod 2014 – 2015 in de bus. Daarmee zet CC Coloma een nieuwe stap richting volwaardig gemeenschapscentrum. Cultuurfunctionaris Dennis Deneulin stelde het jaarprogramma 2014-2015 voor.

Dennis Deneulin : “Een aantal klassieke en wederkerende activiteiten moeten ervoor zorgen dat het opgebouwde publiek uit het verleden goed bediend en opnieuw uitgebreid wordt. Wij willen hen een aanbod blijven presenteren zoals ze dit van CC Coloma gewoon waren. Anderzijds bedienen we nu ook een tweede doelgroep, zijnde de lagereschoolkinderen met hun ouders en grootouders. Een aantal familievoorstellingen en een optreden van een Studio100 product “De Bende” tijdens de trekpaardendag springen daarbij zeker in het oog.”
Deze brochure mag dan wel vooral gevuld zijn met activiteiten van CC Coloma, ook het culturele aanbod dat de inwoners kunnen consumeren vanuit andere diensten wordt in dezelfde brochure opgenomen.
Er werden drie innovaties voor dit seizoen toegelicht.
Voor de eerste keer gebruiken ze bij elke activiteit de taalicoontjes van de Huizen van het Nederlands en vzw De Rand. De iconen helpen anderstaligen bij het maken van een keuze uit het ruime aanbod vrijetijdsinitiatieven in hun omgeving. Vzw De Rand gebruikt de iconen al enkele jaren bij hun voorstellingen. Het Huis van het Nederlands geeft een vorming aan alle organisaties die met de taaliconen willen werken. Als organisaties de iconen willen gebruiken moeten ze eerst de vorming volgen. Ook in Leeuw hebben ze deze vorming gevolgd. Het resultaat hiervan zie je in de brochure.
De tweede belangrijke innovatie staat in het teken van “Cultuur naar mensen brengen”. Zo beperkt CC Coloma zich niet langer tot het aanbieden van culturele activiteiten in de eigen infrastructuur, maar duikt ze zelf de wijken in. Twee optredens in de mooie kerk van Zuun, een eerste optreden in zaal Ons Huis in Ruisbroek en een optreden in de loods aan de Topstraat, zijn daarvan het bewijs. Tenslotte start CC Coloma ook met twee projecten naast de klassieke optredens. Het graffiti- en fotoproject om de stationsbuurt van Ruisbroek te verfraaien is het eerste  gevolgd door een eigen musical van en voor jongeren van 15 tot 25 jaar.
Jan Desmeth, schepen van cultuur : “Ik ben zeer blij met de evolutie van het aanbod. Naast de klassiekers wordt nu ook gemikt op meer toegankelijke optredens. Dat kwam duidelijk naar voren in de bevraging, die we vorig jaar hebben gehouden bij het lanceren van de eerste brochure. Ik ben ook blij dat we de weg zijn ingeslagen om cultuur naar de mensen te brengen. Zo kunnen we naast Coloma en de Merselborre ook cultuur aanbieden in Zuun, Negenmanneke en Ruisbroek. We hopen dat dit stilaan mag aanslaan, zodat we dat in de toekomst nog kunnen uitbreiden. Ook blijvende “kunst in de straat” is belangrijk. De stationsbuurt van Ruisbroek met kunstfoto’s en graffiti verfraaien is een voorbeeld waar cultuur een steentje kan bijdragen aan een veel ruimere problematiek.”
Vanaf maandag 23 juni 2014 om 10u kunnen tickets on-line gekocht worden via www.colomaspl.be. Men kan ook tickets kopen aan de balie van de Openbare Bibliotheek, Rink 2 of in kasteel Coloma, Depauwstraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief