SINT-PIETERS-LEEUW - Sportleeuw voor Jan Cornelis

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sportleeuw voor Jan Cornelis

Editiepajot_halle_sportleeuw_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Sint-Pieters-Leeuw werd tijdens de ontvangst op het gemeentehuis van de sportlaureaten 2013-2014 de Sportleeuw overhandigd aan Jan Cornelis. De Sportleeuw is de hoogste sportieve onderscheiding die een inwoner van Sint-Pieters-Leeuw kan ontvangen.

Jan Cornelis is inspecteur van politie in Sint-Pieters-Leeuw. Hij behaalde een gouden en zilveren medaille op de “World Police and Fire Games” die begin augustus van verleden jaar in Belfast gehouden werden.
Hij is aangesloten bij Olympic Essenbeek Halle en ook actief bij de VZW Renkoekoek, deze VZW is de overkoepelende noemer van tal van sportieve evenementen en projecten, waarvan het Olympic Running Team er één is. Zo organiseert hij mee de Kerstcorrida in Sint-Pieters-Leeuw en de duatlon in Halle.
Jan Cornelis is lid van de interventieploeg en nam voor de eerste keer deel aan de Olympische spelen voor politie en brandweer die om de twee jaar worden gehouden. Op de 1.500 meter behaalde hij zilver en op de 800 meter goud. Zijn zilveren medaille haalde hij al de dag na zijn aankomst en moest slechts de duimen leggen met enkele honderdsten van een seconde.
De medaille van sportlaureaat was voor Nathan Decuyper van Judoclub Sint-Pieters-Leeuw. Hij werd provinciaal kampioen U18 -46 kg; behaalde zilver op het Vlaams kampioenschap en op het Belgisch kampioenschap U18 -46 kg; brons op het internationaal tornooi in het Duitse Duisburg en kreeg een selectie voor een stage met het Belgian Junior Olympic Team in het Franse Mulhouse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief