SINT-PIETERS-LEEUW - OCMW blikt terug op 2013 om morgen nog beter te doen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - OCMW blikt terug op 2013 om morgen nog beter te doen

Ocmw_leeuw
EP

2013 was het Europees jaar van de burger. Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw deed mee en blijft dat doen. Doordacht! In 2013 zetten ze namelijk sterk in op het uitbouwen van een toekomstplan: het meerjarenplan 2014-2019. Met focus, wegens de besparingen, maar ook wegens de ambitie om vele goede dingen goed te doen voor alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw die steun, hulp of een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

De doelstellingen die zij in de toekomst willen realiseren zijn: cirkels doorbreken, mensen doen groeien, zorgen voor mensen en klaarheid scheppen.
Ze blikken even terug op 2013, op wat ze hebben ondernomen en gerealiseerd. Het woonzorgcentrum bijvoorbeeld zette de deuren open tijdens Dag van de zorg. Het was een opendeurdag en jobbeurs en tegelijkertijd een manier van teambuilding voor de organisatie. De sociale dienst startte een welzijnsplatform om samen met andere welzijnspartners sterk te staan in de strijd tegen armoede en kinderarmoede in het bijzonder. Eén van de andere prioritaire beleidsdoelstellingen was de tewerkstelling van cliënten. De sociale dienst begeleidde op zorgzame manier 91 cliënten naar werk. De thuiszorgdiensten zijn meer wijkgericht gaan werken om beter bereikbaar te zijn voor de groeiende groep ouderen in de gemeente. Een ander voorbeeld in het kader van ouderenzorg is het project 10 voor taal, waar senioren en lagereschoolkinderen elkaar ontmoetten tijdens activiteiten in en rond het lokaal dienstencentrum.
Dit zijn enkele van de vele acties van het afgelopen jaar.
Wat het financiële luik betreft, heeft het OCMW minder uitgegeven dan oorspronkelijk voorzien en meer opbrengsten gerealiseerd. Hierdoor behalen ze een positief resultaat. 
Met het afsluiten van de jaarrekening kijken ze naar gisteren om het morgen nog beter te doen. 2013 was het Europese jaar van de burger. Voor Sint-Pieters-Leeuw was 2013 het Leeuwse jaar van de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. En dat willen ze ook van 2014, 2015 en de volgende jaren maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief