SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint Antonius fietste voor kinderen uit Lenia

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - WZC Sint Antonius fietste voor kinderen uit Lenia

Editiepajot_leeuw_antonius_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Vier gezinnen trekken begin augustus naar Kenia. Daar gaan zij kinderen in de Rainbow4kids ‘primary school’ in Ukunda leren knutselen. De kinderen van de vier gezinnen (8 in totaal) lopen school in de Ave Maria basisschool in Vlezenbeek. Daar hadden ze ook al werkjes in elkaar geknutseld voor deze school

De vier gezinnen zijn Jurgen Speltinckx – Wendy Vandermotten, Gunther Coppens – Marleen Wauters, Hedwig Smeets – Joke Cnudde en Danny Leyssens en Wendy Van Campenhout.
Het idee om voor de kinderen iets te doen verzeilde ook in WZC Sint-Antonius en daar besloten ze ook iets te doen
Zij fietsten op hometrainers 1950 minuten bij elkaar om Rainbow for Kids in Ujunda (Kenia) te steunen. Deze minuten werden niet alleen gefietst door resideren van WZC Sint-Antonius, maar ook door het personeel en de bezoekers. De kassa van de animatieploeg werd aangesproken en er werden potloden, plakaatverf, penselen en gommen aangekocht. Al wat ze gekocht hebben wordt begin augustus zelf meegenomen naar Kenia.
De vrouw achter Rainbow for kids is Katrien Vermeersch uit Lennik. 25 jaar stond zij enthousiast voor een kleuterklas in Sint Pieters Leeuw. Maar toch miste zij een hoger levensdoel. Daarom besliste zij om - via een hiertoe speciaal opgerichte vzw Rainbow4kids een concreet hulpproject op te zetten, waarbij zij Rainbow4kids ‘primary school’ met meer dan 350 leerlingen ondersteunen.

Vier personen die naar Kenia trekken staan in het onderwijs. De eerste week van hun verblijf gaan ze de kinderen leren knutselen. De andere vier personen gaan intussen werkjes opknappen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merrckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief