Autonoom Gemeentebedrijf SINT-PIETERS-LEEUW in de startblokken

C21

Autonoom Gemeentebedrijf SINT-PIETERS-LEEUW in de startblokken

Gemeenteraad_2013
EP

De gemeenteraad keurde de oprichting van een Autonoom Gemeentebedrijf goed. De oprichtingsbeslissing en de statuten werden inmiddels goedgekeurd door de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand.

Het AGB zal het beheer van de belangrijkste sportinfrastructuur behartigen: de sportinfrastructuur in Laekelinde, de sporthal A.J. Braillard en het Wildersportcomplex.
In gemeenteraadszitting van 26 juni 2014 werd overgegaan tot de samenstelling van de Raad van Bestuur, en werden een aantal reglementen aangepast aan de werking van het AGB. Voor de gebruiker wijzigt er niets.
Schepen Jos Speeckaert: “Met het AGB beogen we een flexibeler beheer van onze sportinfrastructuur mogelijk te maken. Belangrijk is ook het fiscaal voordelig statuut van een AGB waardoor de gemeentebestuur een belangrijke besparing kan realiseren. Een aantal reglementen, waaronder het gebruikersreglement, worden door de gemeenteraad gewijzigd zodat ze in overeenstemming zijn met de verplichtingen waaraan een AGB moet beantwoorden. De gebruiker zal hier niets van merken. In december 2013 keurde de gemeenteraad al nieuwe gebruikerstarieven goed die vanaf 1 augustus 2014 zullen gelden. Die wijzigen niet door de komst van het AGB, zodat de gebruiker niets zal merken van het gewijzigde beheer.”
Open VLD onthield zich bij de stemming. Katleen D’Herde: “In al deze dossiers hebben wij meermaals moeten vaststellen dat de dossiers onvolledig zijn. Door heel de tekst heen staat er verschillende keren “nog aan te vullen”. Ik kan begrijpen dat dit een werktekst is, en mocht het vandaag een commissie zijn geweest, akkoord. Maar vandaag is het gemeenteraad en dan moeten de dossiers afgewerkt zijn.Wij zijn niet van plan om een blanco cheque te tekenen”
Hierop heeft de burgemeester beloofd dat het college de dossiers zal afwerken, daarna terugbrengen naar de gemeenteraad. Op vraag van Katleen D’Herde zal het ook nog teruggebracht worden naar de commissie om aldaar grondig te kunnen bespreken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief