SINT-PIETERS-LEEUW - 17 806 euro voor het natuurlijk speelparadijs en de groene verbindingen in ‘Groen Ruisbroek’.

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - 17 806 euro voor het natuurlijk speelparadijs en de groene verbindingen in ‘Groen Ruisbroek’.

Groen_20ruisbroek_205
Ingezonden foto
 

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw krijgt bijkomende subsidies toegekend van Provincie Vlaams-Brabant om ‘den beemd’ tussen de woonkern van Ruisbroek en de Brusselse Ring (R0) verder uit te bouwen als gemeentelijk natuurproject. Deze oude Zennebeemd is voor veel inwoners van Ruisbroek een onbekend en bijgevolg ook onbemind terrein. Het gaat hier om 17.806 euro

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en gemeente Sint-Pieters-Leeuw sloegen eerder al de handen in elkaar om ‘Groen Ruisbroek’ te versterken als groengebied voor recreatie en natuurbeleving. Kim Ceusters van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei coördineert het project: “Met deze bijkomende subsidies kunnen we zorgen voor het verder afwerken van het speelbos, de visvijver, ingroening van de omgeving van de sporthal, herinrichting van de Beemdstraat en beheer en versterken van groenbuffers. Er komt ook een groene verbinding tussen de sporthal en dienstencentrum ’t Paviljoentje en verbindingen over Lakebeek met wijk. Op termijn zal via een wandel- en fietsnetwerk aangetakt worden op de groene wandeling van Brussel .”
Schepen Gunther Coppens: “We werken steeds zo concreet mogelijk en in overleg met alle betrokkenen. Dit betekent dat we natuur, landschap en mensen in evenwicht willen houden. Om kinderen en volwassenen meer vertrouwd te maken met wat er leeft in de natuur, worden de Koesterburen geïntegreerd in het speelbos en de andere speelzones met totempalen, infoborden, pictogrammen en workshops. Dit dossier heeft naast de opwaardering van het natuurrijke gebied in Ruisbroek, ook nog een belangrijke bijkomende functie, met name het bevorderen van de sociale cohesie onder de inwoners van Ruisbroek. Dit doen we o.a. door een bos om te vormen tot speelbos en door groene onthaalpunten te voorzien in het gebied.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief