SINT-PIETERS-LEEUW -Straffe prestatie van Maarten Carremans op de Belgische jeugdkampioenschappen

Leeuw_zwemmers
Ingezonden foto

Traditioneel vinden de laatste 14 dagen van juli de Belgischejeugdkampioenschappen en de open Belgische zwemkampioenschappen plaats. Dit jaar werden beide wedstrijden georganiseerd in het olympisch zwembad van Charleroi met telkens enkele zwemmers van zwemclub 'De Waterleeuwen' uit Sint-Pieters-Leeuw aan de start. Maarten Cammermans behaalde er puike resultaten

Ter voorbereiding van deze wedstrijd trok de club naar Rabenberg (Duitsland) waar gedurende een week een intensieve stage plaats vond. Na een kleine twee weken relatieve rust waren de zwemmers klaar voor de kampioenschappen.

Voor de kampioenschappen lag de ambitie vooral op het verbeteren van de persoonlijke records en hoopten de trainers op een finale plaats voor Maarten Carremans op de 50meter vrije slag. Na zes wedstrijddagen keerden de waterleeuwen naar huis met heel wat persoonlijke records, drie
finaleplaatsen en twee bronzen medailles voor Maarten Carremans. Deze behaalde hij op de 50meter vrije slag in een tijd van 25.14 en op de 50metervlinderslag in een tijd van 26.55. Op de 100meter vrije slag werd Maarten zesde in de finale.

De trainers, de zwemmers en de club konden dan ook zeer tevreden zijn na beide weekends. Na een korte vakantie kunnen de zwemmers eind augustusstarten aan de voorbereiding van het volgende zwemseizoen.