OUDENAKEN vierde opnieuw twee dagen feest

C21

OUDENAKEN vierde opnieuw twee dagen feest

Editiepajot_oudenaken
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_oudenaken
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_oudenaken
Foto © Julien Steens
 
Editiepajot_oudenaken
Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_oudenaken
Foto © Elsie De Greef
 

In het anders zo rustige Oudenaken was het dit weekend een drukte van jewelste. Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus vond er de jaarlijkse Kermis plaats, goed voor twee dagen plezier voor jong en oud. De traditionele ingrediënten waren aanwezig: frisse bieren, aangename muziek, lekker eten, leuke babbels en veel gezelligheid.  

Op zaterdag werd er voor de tweede keer een praat- en danscafé georganiseerd. Johan Pint van rijvereniging De Leeuwse Ridders: “We merkten dat er naast de fuif voor het jonge volk ook nood was aan een rustigere plek waar buurtbewoners en mensen die al jaar en dag naar onze kermis komen, elkaar kunnen ontmoeten, bijpraten en herinneringen ophalen. Hoe kan dat beter dan bij een frisse pint of een lekker glaasje wijn of cava? Vandaar dat de organisatie besloot om de retroparty af te voeren en te vervangen door een kaart vol speciale bieren, een zacht streepje muziek verzorgd door DJ Guy en een gezellig versierde schuur.” Voor de jongeren beef alles bij het oude. Zij konden terzelfdertijd in de andere schuur uit de bol gaan tijdens de Red Hot Lion Party met cocktailbar en zuipcup.

Op zondag mikte de organisatie op families met een sportieve uitdaging. Op het programma stond een fiets- en autozoektocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Springkastelen, volksspelen, een huifkar en een ballonplooier zorgden ervoor dat de kinderen aan hun trekken kwamen. Vanaf 16 uur waren de pony’s opnieuw van de partij en lieten zij de aanwezige kinderen  gratis  een ritje maken op hun rug.

Na ruim tien uur draaien aan het spit waren de vier varkens klaar, beide hangaars waren omgetoverd tot een groot restaurant, dus het smullen van de varkens aan het spit kon beginnen. Wie nadien nog geen zin had om naar huis te gaan, kon ervaren wat een ‘typische Oudenaakse afsluiter is’ en dat is een stevig feestje voor jong en oud tot in de vroege uurtjes!

De organisatie was in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 30-tal ruiters en een 5-tal ponyruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legde Johan Pint uit. Elke vier jaar richt de club ook een pony- en ruitertornooi in waaraan een 500-tal pony’s en paarden deelnemen. Meer info: Johan Pint - 0478 30 35 93 of johan.pint@pandora.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief