SINT-PIETRS-LEEUW / BEERSEL Belgoo bieren worden weldra in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

C21

SINT-PIETRS-LEEUW / BEERSEL Belgoo bieren worden weldra in Sint-Pieters-Leeuw gebrouwd

Editiepajot_bart_devill___belgoo
foto Bart Devillé
 

 

Belgoo bier is al lang een begrip in de Zennevallei, tussen Zenne en Zoniën en zelfs over de landsgrenzen. Ook elders in de wereld heeft men al van dit lekker bier kunnen proeven en genieten. Vandaag wordt dit nog gebrouwen in Brasserie La Binchoise te Binche, weldra gebeurt dit in Sint-Pieters-Leeuw.
Jo Van Aert, inwoner van de Beerselse deelgemeente Alsemberg, kan de schepper genoemd worden van de Belgoo bieren. Dit zijn dan de Belgoo Saizonneke, Luppoo, Bio Blond, Magus, Arboo en Bio Amber. Sinds 2007 worden deze gebrouwen in Brasserie La Binchoise te Binche.
Door het feit dat Jo Van Aert in Beersel woont en ‘zijn’ bier in Binche werd gebrouwen bleek dit niet altijd eenvoudig. Reeds lang was hij op zoek naar een geschikte locatie dichter bij huis. Na lang speurwerk kon hij een deel kopen van de gebouwen van de vroegere drankenhandelaar BVS in de Georges Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw.
Heel wat renovatiewerken bleken noodzakelijk en nu werden de eerste machines geleverd. Deze komen van Turijn en moeten nog door Jo Van Aert zelf worden verbonden en aangesloten. Ook moet de aanvullijn, zeg maar de bottelarij, worden aangebracht. Hiervoor kijkt men naar Duitsland. Het waterbehandelingsstation is al actief. Gehoopt wordt dat mogelijk eind oktober kan worden overgegaan tot de officiële opening en uiteraard een speciaal brouwsel. Wanneer een en ander meevalt kan volgend jaar dan begonnen worden met de bouw van een degustatie ruimte. In afwachting van de officiële opstart in Sint-Pieters-Leeuw, wordt Belgoo bier verder gebrouwen in Binche.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief