SINT-PIETERS-LEEUW - Stationsbuurt verfraaien met graffiti

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Stationsbuurt verfraaien met graffiti

Editiepajot_leeuw_tunnel_foto_merckx
Gemeentearbeiders maken de muren van de tunnel klaar voor de graffiti. (Foto Felix Merckx)
 

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw op zaterdag 27 september in samenwerking met CC Coloma, de NMBS en de vzw graffiti, een heus graffitproject aan het station van Ruisbroek. Concreet gaan ze de voetgangerstunnel en beide ingangen voorzien van kleurrrijke graffiti en op het perron brengen ze foto's van het 'hedendaags Ruisbroek' aan.

Door deze kunstvorm in de buurt te integreren, fleuren ze niet alleen de omgeving op, maar verminderen ze ook de aanwezige onveiligheidsgevoelens en de verloedering van de stationsomgeving.
Tenslotte willen zij dit graffiti-evenement ook laten uitgroeien tot een groot buurtfeest. Zo zijn er verscheidene eet- en drankstandjes aanwezig, een demonstratie 'Crossfit', een graffitiworkshop en een podium met verscheidene muziekoptredens. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur op het stationsplein te Ruisbroek.
Erik Van Meensel. regionaal directeur Stations bij NMBS: "Illegale graffiti en tags hebben een negatief effect op de uitstraling van de stations en ondermijnen de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van reizigers en stationsmedewerkers. Bovendien lopen de kosten om de illegale graffiti te verwijderen hoog op. NMBS steunt projecten waarbij kwaliteitsvolle graffiti wordt geplaatst om de stationsbuurt aangenamer en kleurrijker te maken en heeft al een aantal positieve ervaringen achter de rug in stations als Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas. We hopen dat we de veelbelovende resultaten kunnen herhalen in Ruisbroek."
Schepen voor Cultuur Jan Desmeth: "Het gemeentebestuur wil op plaatsen, waar een onveiligheidsgevoel heerst in onze gemeente, doordachte maatregelen nemen. Het stationsplein en de voetgangerstunnel is zo'n plaats. Naast nieuwe verlichting en – tegen einde 2015 - het aanbrengen van bewakingscamera's. willen we ook kunst in de straat brengen. Om te vermijden dat deze tunnel nog verder geteisterd wordt door slordige graffiti, hebben we een kunst-graffiti project uitgewerkt met vele partners. Het moet ervoor zorgen dat de tunnel aangenaam wordt om door te wandelen. Het wachthuisje zullen we aankleden met kunstfoto's van het actuele Ruisbroek. Ruisbroek heeft een rijk verleden. Maar we willen tonen dat ook het actuele Ruisbroek sterke troeven heeft. Dit project is een investering - ook financieel- maar toen het op de Raad van Bestuur van CC Coloma werd behandeld, was iedereen enthousiast."
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief