SINT-PIETERS-LEEUW - Combinatie trekpaarden en kinderanimatie moet boost geven

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Combinatie trekpaarden en kinderanimatie moet boost geven

Editiepajot_leeuw_paarden_2
Ingezonden foto

Traditiegetrouw is de laatste zondag van september een hoogdag voor het Belgisch Trekpaard in het schitterende domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Ook dit jaar is iedereen van harte welkom op zondag 28 september vanaf 9 uur.

Schepen voor Cultuur Jan Desmeth: “De bevolking in contact brengen met dit levend erfgoed – het Brabants trekpaard – is een opdracht van de Vlaamse Overheid en ook van onze gemeente. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken en daarom hebben we dit jaar het programma vernieuwd. De wedstrijd zelf start om 9 uur zodat het haar hoogtepunt bereikt tussen 15 uur en 16 uur, wanneer het meeste volk naar het park Coloma afzakt. Als primeur ontvangen wij ook het eerste Vlaamse Veulenkampioenschap. Dit past volledig in onze opdracht om dit levend erfgoed in stand te houden. Vanaf 16 uur is er dan plaats voor extra animatie, gericht op lagere schoolkinderen en hun ouders of grootouders. Als slot hebben we het Studio100-product DE BENDE voorzien. Zij brengen “hits for kids” om 16.30 uur, gratis voor alle aanwezigen en sfeer gegarandeerd.”
Vlaams veulenkampioenschap: een primeur.
Voor het eerst richt de gemeente, via CC Coloma en in samenwerking met het stamboek van het Belgisch trekpaard een Vlaams veulenkampioenschap in dat opengesteld wordt voor heel Vlaanderen. Er kunnen om praktische redenen maximum 40 veulens aan deelnemen.
Per deelnemend veulen is er een verplaatsingsvergoeding voorzien. Er is een kampioenschap voor de hengstveulens en voor de merrieveulens. Het kampioenschap voor hengstveulens wordt betwist onder de twee reekswinnaars evenals voor de merrieveulens. De reeksen worden ingedeeld volgens de leeftijd van de paarden. De jurering gebeurt door Gerard Kruders, voorzitter van de Nederlandse hengstenjury, wat een onafhankelijke jurering waarborgt.
De kampioen en de reservekampioen van elke reeks zullen door de betrokkenen toegelicht worden op de kwaliteiten van het veulen zodat het publiek inzicht krijgt in de jurering.
Trekwedstrijd paard tegen mens
De hele dag is er randanimatie gericht op kinderen. Zo kan men niet alleen op de rug van het paard zitten maar zijn een authentieke Zeeuwse paardenmolen en het onvergetelijke vliegende tapijt allen op de afspraak. Een hoogtepunt van de animatie is de trekwedstrijd paard tegen mens.
Een gerenommeerd vierspan zal het opnemen tegen 30 professionele koordtrekkers. Er worden 3 proeven voorzien. 
Als afsluiter van deze hoogdag van het trekpaard is er om 16.30 uur een liveoptreden van DE BENDE met Arne Vanhaeke en Nasrin Cnops die Hits 4 kids brengen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief