SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE / ASSE – Het Pajottenland Triathlon Team deed mee aan de Barcelona Ironman

C21

SINT-PIETERS-LEEUW / HALLE / ASSE – Het Pajottenland Triathlon Team deed mee aan de Barcelona Ironman

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Het Pajottenland Triathlon Team, deed zondag mee aan de Barcelona Ironman. Er werd gestart met 2600 triatleten, waaronder 11 van het Pajottenland Triathlon Team, PA-TRI-JOT. Ze startten met twee relayploegen (3 man per ploeg waarvan 1 de 3,8 km zwemt, 1 de 180 km fietst en 1 iemand de marathon loopt) en 5 atleten die de volledige afstand aangingen.

De zondagochtend begon voor alle deelnemers met een bang hart. De zwemstart werd met een halfuur uitgesteld omdat een zwaar onweer met stortregens en bliksem over Calella (de start- en aankomstplaats op zo’n 45 km van Barcelona) heen trok. Bang afwachten maar dan toch de verlossende woorden: 'We race!' Na een woelige zwemproef van 3,8km in de Middellandse zee, volgde 180km fietsen in de volle zon over een best heuvelig parkoers en de 42,2km marathon bij valavond.

Na 10u33 kwam Tom Vancutsem aan de aankomstboog op de magische ‘blauwe loper’. Een verpulvering van zijn persoonlijke besttijd van 11u18 in de Ironman in Nice (2012) en Zurich (2013). Schooldirecteur Tom’s deelname en schitterende prestatie krijgt nog meer glans omdat het deel uitmaakt van een uitdaging met leerlingen en ouders van de basisschool Vijverbeek in Asse om geld in de lade te brengen voor de aankoop van bewegingsmateriaal.

Ook de new-bees Peter Deman (11u04) en Sebastien Eeckaut (12u45) zwommen, fietsten en liepen hun allereerste Ironman lange afstand in een tijd waar ze enorm trots op zijn.

De twee relayploegen PA-TRI-JOT 1 (Eric / Raf / Sabrina) en PA-TRI-JOT 2 (Ellen / Olivier / Patrick) kwamen onder de 13uur binnen. Ruimschoots in de voorziene tijd, op de muziek van Coldplay en bij een echte ‘sky full of stars’.  Sommige deelnemers op karakter andere met de belofte volgende keer ‘de hele’ te doen. “Een ongelooflijk gevoel de laatste rechte lijn, de spotlights, muziek en aanmoediging van duizenden mensen…. enorm zwaar, maar voor dit gevoel wil je zo hard trainen”, aldus een geëmotioneerde voorzitter Eric Vander Oost.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief