SINT-PIETERS-LEEUW - Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting heeft nieuw administratief centrum

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting heeft nieuw administratief centrum

Editiepajot_leeuw_huisvesting_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_huisvesting_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_huisvesting_4_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_huisvesting_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_huisvesting_5_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting Halle – Vilvoorde opende in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw zijn nieuw administratief centrum. Dit gebouw is meer dan noodzakelijk, want vroeger waren de burelen van de volkshuisvesting verspreid over de dertien verdiepingen van het er naast gelegen flatgebouw.

Voorzitter Roger Desmeth was een tevreden man. “In ons nieuw gebouw is er geen overdreven luxe maar het is wel functioneel. Onze mensen kunnen er aangenaam werken en ook de ontvangst van onze klanten zal ook veel beter verlopen. Het is ook energiebesparend; een groen dak en het regenwater wordt opgevangen. Het is ook Stedenbouw die ons de tip gegeven heeft om ons nieuw administratief centrum op onze eigen gronden”
Voorzitter en burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw sprak in dezelfde zin. “Het was inefficiënt werken in de burelen die her en der verspreid lagen. Het nieuw gebouw is een groot contrast met wat het vroeger was. Onze mensen gaan nu veel efficiënter kunnen werken”.
Naast tal van burelen is er in de nieuwbouw ook plaats voor een grote en een kleine vergaderzaal en is er een ondergrondse parking voor het personeel. Er zal ruimte genoeg zijn voor de huisvesting van 16 administratieve bedienden en 9 personeelsleden voor het onderhoud.
De vorige burelen waren ondergebracht in 9 appartementen. Nu zullen deze volledig worden opgeknapt en niet alleen de 9 appartementen maar zullen ook alle andere appartementen gerenoveerd worden.
De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting heeft momenteel 1.975 huisvestingen die ze verhuren. Tegen 2017 moeten er dat 2.300 zijn. Momenteel zijn er ook nog plannen voor 150 koopwoningen te bouwen. Al deze woningen liggen verspreid over Sint-Pieters-Leeuw, Affligem, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Hoeilaart, Kampenhout, Lennik, Liedekerke, Meise, Ternat en Wezembeek-Oppem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief