Open VLD doet enquête over inplanting van een cultuurtempel in RUISBROEK

C21

Open VLD doet enquête over inplanting van een cultuurtempel in RUISBROEK

Mijn_leeuw
EP

Open VLD Sint-Pieters-Leeuw, wil naast hun visie en standpunten ook luisteren naar de mening van de Leeuwenaren via www.mijnleeuw.be   en hun visie hierop afstemmen. Zij houden hun eerste enquête over de inplanting van een cultuurtempel in Ruisbroek

De afgelopen weken was de inplanting van een cultuurtempel in Ruisbroek een nationaal fenomeen en daarom hebben zij hun 1ste enquête dan ook helemaal hieraan gewijd.
Een Cultuur-en Congrescentrum die de Vlaamse uitstraling moet geven over het Zuidoosten van Brussel. Men spreekt hier niet over een Cultuurcentrum, zoals er al drie in de buurt zijn, maar een enorm gebouw zoals De Singel in Antwerpen of het Concertgebouw in Brugge. De ambitie is: een grote zaal van 900 plaatsen en een vlakke vloertheater van 350 plaatsen waar de mogelijkheden zijn om het Ballet van Vlaanderen, het Filharmonisch Orkest e.d. grote evenementen te laten optreden met bijkomende ruimte voor exposities en congressen van nog eens 5.000 m2. Geraamde kostprijs: 40 miljoen euro.
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw liet hierover reeds een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Zij hebben dan ook reeds 6 miljoen euro ingeschreven in hun meerjarenbegroting voor de bouw van dit complex. Daarnaast zouden dan ook nog extra middelen voor de werking moeten voorzien worden.
Het moet een blok worden zoals De Singel in Antwerpen of het Concertgebouw in Brugge. Ter info: binnen een straal van 15 km in Vlaanderen liggen 20 cultuurcentra. In het Brussels Gewest 22 gemeenschapscentra en cultuurhuizen als de Munt, Bozar, Kaaitheater, Flagey en KVS.
Open VLD vraagt zich echter af wat de bevolking van Sint-Pieters-Leeuw hiervan vindt. Daarom willen zij iedereen aanmoedigen om de enquête in te vullen. Dit kan tot 15 november. Enkele dagen nadien zullen zij dan ook de resultaten kenbaar maken. Vanaf dan starten ze met een volgende enquête die opnieuw zal gaan over een actueel onderwerp
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief