SINT-PIETERS-LEEUW - SVK Zuidkant huurt honderdste woning

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - SVK Zuidkant huurt honderdste woning

Editiepajot_leeuw_zuidkant
Ingezonden foto
 

Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant heeft de kaap van 100 huurwoningen bereikt. Eigenaars Francine Coeckx en Jacques De Kimpe  uit Sint-Pieters-Leeuw werden daarom in de bloemetjes gezet door het bestuur. Zij kwamen via een folder terecht bij het SVK en vonden dit het proberen waard. Zij gaven recent een 3de appartement in verhuur, de 100ste woning voor het SVK.

SVK Zuidkant is een vzw die privé-panden doorverhuurt aan sociale huurders. Zo spelen ze in op het nijpend tekort aan sociale woningen. Als eigenaar sluit je een huurcontract af met het SVK, dat op zijn beurt de woning doorverhuurt aan kandidaat-huurders. Ze fungeren dus als tussenpersoon tussen huurder en verhuurder.
Francine Coeckx is tevreden over deze manier van werken. “Er zijn verschillende voordelen. Eerst en vooral financieel, de huurprijs valt goed mee en je bent zeker dat de huur maandelijks betaald wordt. Je krijgt ook een aantal fiscale voordelen. Daarnaast is het administratief een groot gemak. Ik hoef niet meer zelf te zoeken naar huurders, alles wordt door het SVK geregeld. Dat scheelt mij een pak werk.”
SVK Zuidkant werkt samen met een klusploeg die zorgt voor het onderhoud van de woning. Zo kan het SVK garanderen dat de woningen in een goede staat blijven. Daarnaast zijn er dagelijks huurbegeleiders op pad die de huurders opvolgen en begeleiden bij hun huurdersverplichtingen.
Een groot pluspunt voor Francine Coeckx: “Als er problemen zijn met een huurder, kan ik terecht bij de medewerkers van het SVK en weet ik dat dit kort wordt opgevolgd. Ook voor kleine klusjes, zoals een lekkende kraan, word ik niet meer lastig gevallen. Het SVK neemt deze zorgen op zich.”
“Je woning verkopen is tegenwoordig niet meer interessant. Bij verhuring heb je tenminste nog huuropbrengsten. Als je de woning verhuurt aan het SVK, ben je zeker dat deze conform is met de wet”, aldus Mevr. Coeckx. “Als er nieuwe verplichtingen zijn, kan ik op het SVK tellen om dit in orde te brengen, zoals bvb het plaatsen van de verplichte rookmelders.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief