SINT-PIETERS-LEEUW - Vijf kilometer nieuwe fietspaden

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Vijf kilometer nieuwe fietspaden

Editiepajot_leeuw_fietspaden
Foto Merckx
 

De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw heeft een belangrijk bestek goedgekeurd voor het aanleggen van fietspaden, langsheen de Pepingensesteenweg en de Galgstraat. In totaal gaat het over circa 5 km, zijnde van aan de Dikke Linde tot aan het Mechelsgat (Site 250). Naast de fietspaden wordt ook het kruispunt aan Pauwke aangepakt.

In de vorige bestuursperiode liet het gemeentebestuur een haalbaarheidsstudie uitvoeren door het studiebureau Arcadis. De bedoeling was om na te gaan of fietspaden mogelijk waren en welke knelpunten op het traject aanwezig zijn.
Spreiding in drie fasen
Schepen van Openbare Werken, Bart Keymolen: "Het bestek dat werd goedgekeurd voorziet de aanstelling van een studiebureau voor het voorontwerp (startnota), het eigenlijke ontwerp met alle technische details (projectnota), het begeleiden van het dossier naar de nodige subsidies toe vanuit de provincie, het opmaken van het bestek en de gunningsprocedure naar de aannemers toe alsook de opvolging van de werken. Hiervoor werd in de meerjarenbegroting een krediet van 400.000 euro ingeschreven, gespreid over meerdere jaren. Die spreiding heeft vooral te maken met de spreiding van de uitvoering in drie fasen”.
In principe zal fase 1 betrekking hebben op de zone van de Lotstraat tot aan de Pickéstraat, terwijl fase 2 en 3 respectievelijk gaat van de Lotstraat tot aan de Dikke Linde en van de Pickéstraat tot aan het politiekantoor."
Fietspaden zijn een prioriteit
Schepen van Mobiliteit, Jan Desmeth: “Enkele jaren geleden was Sint-Pieters-Leeuw genomineerd als beste fietsgemeente van Vlaanderen. Inderdaad, ... onze gemeente is al beter voorzien van afgescheiden fietspaden dan de meeste andere gemeenten in Vlaanderen. De mooie afwerking met de tussenhaagjes wordt als voorbeeld gebruikt in andere gemeenten. Binnenkort zal het fietspad op de Pelikaanberg in gebruik kunnen worden genomen. Met de 5 km lange strook van de Dikke Linde in Zuun tot aan de politiekantoren aan het Mechelsgat zullen we de komende jaren deze belangrijke Oost-West-as verbeteren voor de zwakke weggebruiker.”
Kruispunt Pauwke aanpakken
Schepen van Mobiliteit, Jan Desmeth : “In het bestek hebben we ook het onderzoek naar de capaciteit van de lichten aan het kruispunt Pauwke opgenomen. We zijn overtuigd dat deze nog kan worden verhoogd door het gebruik van slimme lichten. Het aanschuiven op de Pepingensesteenweg ‘s ochtends en op de Europalaan tijdens de avondspits kunnen door middel van deze technologie worden ingekort. Hoe vlotter we dit kruispunt kunnen bedienen, hoe meer we het sluipverkeer door de wijk Brucom kunnen verminderen. De doorstroming op het hoofdwegennet verbeteren om aldus het sluipverkeer minder renderend te maken, is dan ook de rode draad in onze mobiliteitsvisie.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2014
Felix Merckx
Elbeek1946
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief