SINT-PIETERS-LEEUW - Anderstalige kinderen maken kennis met het Nederlands

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Anderstalige kinderen maken kennis met het Nederlands

Editiepajot_leeuw_anderstaligen
Ingezonden foto
 

Anderstalige kinderen al spelend kennis laten maken met het Nederlands? Dat kon op de taalstimulerende vakantie ‘Dr. Babbelkous’ die tijdens de herfstvakantie georganiseerd werd door de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met Panta Rhei vzw.

Tijdens het taalbad met als thema ‘Alles om het lijf’ ontdekten de kinderen woorden en zinnen die betrekking hadden op het lichaam en de zintuigen. De handpopjes Marie en Moris hielpen de kinderen daarbij.
 
“Een taalvakantie is het uitgelezen moment om anderstalige kinderen kennis te laten maken met het Nederlands. Dit doen we vooral op een ontspannen en speelse manier zodat het ook voor de kinderen een leuke ervaring wordt. Door hen samen te laten praten, zingen spelen en bewegen, oefenen ze de taal en kunnen ze ook heel wat van elkaar leren.” zegt Bart Keymolen, Schepen voor Jeugd en Speelpleinwerking.
 
Buiten het spelenderwijs ontdekken van een nieuwe taal had deze vakantie ook nog een ander doel: “Hoewel heel wat anderstalige kinderen naar een Nederlandstalige school gaan, komen ze buiten de schooluren nog maar weinig in contact met het Nederlands. Taalbaden geven kinderen de kans om ook tijdens de vakantie hun Nederlands te oefenen. Daarenboven leren de kinderen ook woorden die ze op school niet of minder gebruiken maar wel nodig hebben buiten de schoolpoort.” aldus Marleen de Kegel, schepen voor Vlaams beleid, Inburgering en Integratie.
 
Ook tijdens de krokusvakantie van dit schooljaar plant de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een nieuw taalbad voor anderstalige kinderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief