SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Jaarmarkt verwacht 20.000 bezoekers

Editiepajot_leeuw_jaarmarkt_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

Op 11 november is het tijd voor de traditionele jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw. In het centrum van de gemeente wordt het een gezellige drukte waar heel wat te beleven valt. Naast de typische eet- en drankstandjes zullen tal van marktkramers hun waren aan de man brengen. Naar aloude traditie worden paarden, schapen, geiten, pluimvee, konijnen, duiven, … tentoongesteld en door een deskundige jury goedgekeurd. Voor deze jaarmarkt worden er 20.000 bezoekers verwacht

Het jaarmarktconcert gaat door op maandag 10 november om 20.30 uur. De Romeo’s (Günther Levi, Chris Van Tongelen en Davy Gilles) zorgen aan de vooravond van de Leeuwse jaarmarkt voor 100 % feestgarantie en treden op in de Gemeentelijke Loods in de Topstraat nr. 11-13.
De bar wordt opengehouden door vrijwilligers en de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de 1000 km van Kom op tegen Kanker! €13 VVK - €15 kassa. Tickets: CC Coloma -Tel: 02 371 22 62 / cultuur@sint-pieters-leeuw.be  www.colomaspl.be
De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw op 11 november vindt plaats in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Er zijn een 300-tal kraampjes. Er zijn bijna evenveel verkopers voor wie er geen plaats was. Opmerkelijk is ook dat veel Nederlandse verkopers der weg naar de jaarmarkt vinden
Om het Leeuwse centrum zo goed mogelijk bereikbaar te maken, worden de grote wegen vrijgehouden voor het autoverkeer en vooral ook voor het openbaar vervoer.
PENDELBUSSEN EN SHUTTLEDIENST
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg nr. 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-J. Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen vanaf 9uur tot 19.30uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.
Vanuit Vlezenbeek en Ruisbroek worden er een shuttledienst ingelegd tussen 9 en 17 uur. In Vlezenbeek vertrekt die aan het straatje links van het gemeentehuis en in Ruisbroek op het Kerkplein. 
PARKEREN
Langsheen de Galgstraat (vanaf de Europalaan tot Lotstraat) wordt van 6.00uur tot 22.00uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Dat is ook het geval langs de Victor Nonnemansstraat (tussen de Hoogstraat en rotonde gemeentehuis). Hier wordt van 8.30 uur tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod.
PARCOURS
Het parcours van de jaarmarkt loopt zoals vorig jaar langsheen de Pastorijstraat (incl. rotonde),Rink (incl. parking hoofdbibliotheek), Joseph Depauwstraat, Pepingensesteenweg (tussen Europalaan en Impeleer), Hendrik Vanhouchestraat, Garebaan, Jules Sermonstraat, Renè Balléstraat en Topstraat (van Rink tot voetweg naast Den Top).
Een publiektrekker blijft de prijskamp van de tentoongestelde dieren. Dit jaar kan men de zadelpaarden, pony’s, boerenpaarden, schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen in de Pepingensesteenweg komen bewonderen. De reisduiven zijn opgesteld in oude gebouwen van de school Den Top in de Topstraat.
De 73ste editie van Leeuw Art vindt plaats in het Colomakasteel (gelijkvloers). De tentoonstelling is vrij toegankelijk.
VEILIGHEID
Gezien de grote volkstoeloop tijdens de jaarmarkt wordt een multidisciplinaire cel opgericht (cel met een vertegenwoordiging van alle disciplines - Brandweer, lokale politie, rode Kruis, gemeente en communicatiedienst) om een efficiënte afstemming van de hulpdiensten te bekomen bij incidenten. Naast de lokale politie komen er ook agenten van de federale politie en ruiters naar Leeuw. Foutparkeerders vliegen onverbiddelijk op de bon
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief