SINT-PIETERS-LEEUW - Sint en Pieten sorteren het afval

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sint en Pieten sorteren het afval

Ruisbroek3
De Pieten aan het werk. (Ingezonden foto's
 
Ruisbroek4_bewerkt-1
Ook de zag dat het goed was (Ingezonden foto's)
 

Sint-Nicolaas en zijn helpers maakten op een heel originele manier hun intrede in de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec. De Heilige man en zijn pieten waren verloren gelopen en terecht gekomen in het 'OCMW administratief centrum Het Hemelrijk'. Vanop de speelplaats kon groot en klein de Sint en zijn Pieten de lift zien nemen in het administratief centrum.

 Sinterklaas nam nota van het afvalarm beleid en deed hieraan actief mee. De schoentjes in de klassen werden immers gevuld met lekkers zonder papiertjes. De sorteerpieten controleerden en inspecteerden de vuilnisbakken op de speelplaats. Het afval, dat in een foute vuilnisbak zat, werd door de leerlingen met hulp van de pieten juist gesorteerd.
 Sinterklaas wil ook een steentje bijdragen om het spelen op de speelplaats aangenamer en zonder ruzie te laten verlopen. Daarom bracht de Heilige Man koffers met speelgoedjes mee.
 De Pieten waren 's middags moe van al deze activiteiten. Ze hadden rust nodig! Sinterklaas vroeg daarom in de kleuterklassen hulppietjes om de speculaas te verdelen bij de senioren van 't Paviljoentje. Zo hielpen de kinderen niet alleen de Sint; maar ook de buren van de school!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief