Masterplan LEEUWs gebouwenpatrimonium deel 2

C21

Masterplan LEEUWs gebouwenpatrimonium deel 2

Leeuw_kunstacademie
Ook de kunstacademie gaat een ander uitzicht krijgen; (Foto Merckx)
 

In een tweede artikel over de plannen die Sint-Pieters-Leeuw wat betreft zijn patrimoniem hebben we het over de uitbreiding van het Wildersportcomplex, over een architectenwedstrijd voor de Rink en over de plannen voor het Wilderveld

Wildersportcomplex uitbreiden met opslagruimte
Het Wildersportcomplex kampt met een gebrek aan geschikte opslagruimte o.m. voor sportmateriaal. Het is de bedoeling aan de achterzijde een geschikte opslagruimte bij te maken en de buitengevels te herstellen waar nodig. Hiervoor is 375 000 euro opgenomen in de meerjarenplanning (2016).Het bibliotheekuitleenpunt Zuun-Negenmanneke zal ondergebracht worden in het Wildersportcomplex.

Architectenwedstrijd voor gemeentehuis en de campus Kunstacademie & Bibliotheek
De hoofdbibliotheek aan de Rink is verouderd. Bibliotheek en kunstacademie zullen uitgebreid en waar nodig vernieuwd worden tot één campus waar naast de bibliotheek en de academie ook het toerismekantoor onderdak zal vinden.
Het gemeentehuis is intussen bijna veertig jaar oud. Een grondige vernieuwing van het kantoorgedeelte, de publieksgerichte diensten en van de technieken (verwarming, elektriciteit en verlichting, enz) wordt onvermijdelijk, evenals een grondige opfrissing van bepaalde delen van het gebouw.
Voor het uitwerken van een globale visie op beide campussen zal een architectenwedstrijd uitgeschreven worden. Voor beide sites samen is een budget van 3 miljoen euro ingeschreven.
Oud voetbalveld Wilderveld : geen woningen, wel groen en beperkte openbare nutsfuncties
Voor het oude voetbalplein Wilderveld wordt een nieuw RUP opgemaakt, waarin volgende functies aan bod komen : een ruime invulling met groen, plaats voorherhuisvesting van VZW De Poel en kleinschalige openbare functies (zoals een kinderdagverblijf). Er is dus geen sprake meer van woningen op het oude voetbalplein.
De geplande beperkte openbare functies zullen rond een groen plein komen, waar ook extra parkeergelegenheid voor de wijk zal zijn. Dit plein kan overdag gebruikt worden voor de publieke functies, terwijl het ’s avonds de parkeerdruk kan verminderen in de wijk Wilderveld.
De ontwerper voor het RUP is recent aangesteld en de inspraakprocedure zal worden opgestart zodra het eerste ontwerp klaar is.
 Geen wijzigingen aan hetgeen al gekend was
De inrichting van de voormalige pastorij van Vlezenbeek (500 000 euro), de verbetering van de infrastructuur van SK Vlezenbeek (200 000 euro) en het budget voor een eventuele deelname aan het Cultuur- en Congrescentrum van de Vlaamse Gemeenschap in Ruisbroek (6 000 000 euro) blijven behouden in het meerjarenbudget 2015- 2019.
Ook de uitbreiding van het Kinderdagverblijf Kortjakje (met 18 plaatsen) blijft op de agenda (voorziene investering 2015: 850 000 euro). Voor de vernieuwing of herhuisvesting van Jip en Janneke (Ruisbroek) is een bedrag van 750 000 euro ingeschreven.
 
De site Bergpoort (voormalig containderpark en gemeentelijke loodsen aan de Bergensesteenweg) zal verkocht worden, aangezien het recyclagepark en alle technische diensten intussen verhuisd zijn naar de Pepingensesteenweg 250. De verkoopprijs werd geschat op 2 750 000 euro. Deze inkomsten zullen geïnvesteerd worden in de andere projecten, zodat de gemeente niet verarmt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief