De staking in HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW

C21

De staking in HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_halle_staking_1_foto_merckx
Het stakingspiket aan de Macro. (Foto's Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_staking_2_foto_merckx
Aan de ingang van Colruyt op de Alsembergsesteenweg kregen de vrachtwagen een pamflet. ( Foto's Felix Merckx)
 

De vakbonden hielden een nationale staking tegen de besparingsplannen van de federale regering en de deelstaatregeringen. In Halle en Sint-Pieters-Leeuw was het rustig. De hinder was er minder groot dan bij de regionale staking van verleden week. Hier en daar stonden wel stakingspiketten voor de grote bedrijven. Het Halse ziekenhuis werkte op zondagsdienst.

Op onze tocht door Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw kwamen we zelfs een bus van De Lijn tegen. Hier en daar stond een stakingspiket. Dat was onder meer het geval aan de Makro in Sint-Pieters-Leeuw. Het magazijn was dicht en de parking voor de klanten was afgespannen met linten.
In Halle hadden handelaars speciaal hun winkel geopend om klanten te lokken. De Carrefour Market was deze namiddag open (Maandagmorgen is hij steeds gesloten). De Aldi in Halle was wel dicht (Niet de beenhouwerij Renmans)
Aan het industriepark in Stroppen stond er een piket langs de Demaeghtlaan en een ander langs de Alsembergsesteenweg. Aan vrachtwagenbestuurders die de Colruyt vestiging binnenreden werd door de LBC een tweetalig pamflet overhandigd aan de bestuurders. Ook bij Nexans op de Alsembergsesteenweg stond een piket
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief