SINT-PIETERS-LEEUW heeft dringend assistentiewoningen nodig

C21

SINT-PIETERS-LEEUW heeft dringend assistentiewoningen nodig

Ditiepajot_leeuw_assistentiewoningen
OCMW-voorzitter, Paul Defranc en schepen van gebouwen, Lucien Wauters.(Ingezonden foto)
 

De OCMW-raad heeft het voornemen om te werken aan de bouw van extra assistentiewoningen op de vroegere site van het Wilgenhof, in het centrum van de gemeente. Bijkomend wordt er gedacht aan een dienstencentrum, waarmee Sint-Pieters-Leeuw haar voortrekkersrol inzake dienstencentra en voorzieningen voor senioren onverminderd voortzet.

De groene omgeving en de nabijheid van het Colomapark zijn een ideale locatie hiervoor. Er wordt nog verder gezocht naar mogelijkheden op vlak van andere dienstverleningen, zoals de combinatie met een kinderdagverblijf en/of een ruimte voor Kind en Preventie.
Begin volgend jaar zal een onderzoek worden opgestart over een optimaal gebruik en inplanting van de Wilgenhofsite. In afwachting werd een parkeerplaats aangelegd die kortelings in gebruik zal worden genomen voor omwonenden.
“Het huidige aanbod van assistentiewoningen bestaande uit de serviceflats Van Parijs en de nieuwe assistentiewoningen in St-Antonius, voldoet niet langer aan de stijgende vraag. Er bestaat dan ook sinds geruime tijd een aanzienlijke wachtlijst. Met de realisatie van deze nieuwe assistentiewoningen en een nieuw dienstencentrum willen we een antwoord bieden aan de toenemende vergrijzing in onze gemeente”, aldus OCMW-voorzitter Paul Defranc.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief