SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken en klein stukje Vlezenbeek opgenomen in afschakelplan

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Oudenaken en klein stukje Vlezenbeek opgenomen in afschakelplan

Eandis
EP

In CC De Merselborre in Vlezenbeek vond er een infoavond plaats over een eventuele afschakeling tijdens energieschaarste. Daar verklaarde Eandis dat Oudenaken en een klein gedeelte van Vlezenbeek opgenomen zijn in het afschakelplan.

Verschillende partners, zoals Eandis, de politie, het OCMW en de woonwinkel, waren aanwezig. Wanneer het effectief tot een afschakeling komt, zal een onthaalcentrum worden ingericht in CC De Merselborre. Getroffen gezinnen kunnen er terecht voor opvang, dringende hulpvragen en informatie.
Omdat iedereen wil vermijden dat het tot een afschakeling komt, werden er ook een aantal nuttige tips gedeeld om het verbruik zo laag mogelijk te houden tijdens de piekmomenten.
Eandis pakte bovendien uit met verrassend nieuws. Wanneer de afschakeling effectief wordt, zullen in Vlezenbeek 11 cabines in schijf 5 worden afgeschakeld. Omdat Inkendaal in het gebied ligt dat wordt afgeschakeld en aanzien wordt als prioritair, zullen samen met Inkendaal 7 van de 11 cabines na 10 minuten opnieuw in werking worden gesteld. Dit betekent dat bij de inwoners van deze betrokken straten slechts een 10-tal minuten de stroom onderbroken wordt. Volgende straten blijven toch afgeschakeld: een deel van de Kwadewegenstraat, een deel van de Konijnenstraat en een deel van de Lenniksebaan (rond brouwerij Lindemans).
Voor Oudenaken blijft het oorspronkelijk afschakelplan gelden. Voor deze deelgemeente blijven de Bosstraat, Felix Wijnsstraat, Frans Weyenbergstraat, Pelikaanberg, Schamelbeek en Windmolenstraat dus opgenomen in fase 4 van het afschakelplan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief