Resultaten enquête “Afbraak Wilgenhof”

C21

Resultaten enquête “Afbraak Wilgenhof”

Leeuw_wilgenhof
De nieuwe parking op het Wilgenhof (Foto Frlix Merckx)

Open Vld Sint-Pieters-Leeuw is midden oktober gestart met hun 1ste enquête via hun gloednieuwe en unieke enquêtesite: www.mijnleeuw.be. Nu zijn de resultaten bekend van hun volgende enquete. Deze ging over de afbraak van het OCMW rusthuis Wilgenhof.

Ruim 80% van de Leeuwse bevolking vindt het goed dat het OCMW rusthuis “Wilgenhof” werd afgebroken en ruim 60% vindt dat de gemeente er goed heeft aan gedaan om er een parking van te maken. Ruim 50% beweert wel dat dit inderdaad een goede tijdelijke oplossing is en ziet de toekomst van deze site om er ook assistentiewoningen en een dienstencentrum of zelf een kinderopvang op te bouwen, als er dan nog geld is natuurlijk. Want nu werd er reeds geld uitgegeven voor afbraak van het gebouw en aanmaak parking.
De combinatie van nuttige gebouwen en een parking zou ideaal zijn. Enkelen denken er zelf aan of het niet beter had geweest om het gebouw gewoon te verbouwen en er naast een parking aan te leggen met de nodige implementatie van boompjes en grasperkjes. Een centraal gelegen politiecommissariaat werd ook enkele keren aangehaald.
De meningen zijn verdeeld wanneer we vragen of deze parking de oplossing is voor het parkeerprobleem aan de Rink. Velen vragen zich af of de mensen hun wagen wel degelijk op die parking gaan parkeren om boodschappen te doen aan de Rink. Ook zou er meer moeten worden op aangedrongen om hun wagen te parkeren op deze parking wanneer men kinderen afzet aan de 2 scholen in de buurt. Momenteel ziet men nog teveel dat iedereen tot aan de schoolpoort wil rijden of wanneer men aan de Rink moet zijn ook daar rond de kerk probeert te parkeren.
Nu er toch een parking is moet de dienst toerisme ook autocars aansporen om van daaruit de vele toeristen af te zetten voor een bezoek nadien aan de rozentuin.
Visie Open VLD
Open VLD heeft in zijn verkiezingsprogramma naar aanleiding van de laatste gemeenteraadsverkiezingen reeds vermeld werk te willen maken van assistentiewoningen en een dienstencentrum in het centrum van Leeuw weliswaar in samenwerking met een private partner.
Uiteraard vinden ze het ook heel positief dat ook het resultaat van deze enquête dusdanig uitdraait. Ook juichen ze dezelfde vermelding hiervan in het meerjarenplan van de Cd&V/Nva toe. Meer nog ook door de inplanting van een blijvende openbare parkeerplaats voor 70 wagens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief