Politie LEEUW houdt alcoholcontroles tijdens de Nieuwjaarsnacht

C21

Politie LEEUW houdt alcoholcontroles tijdens de Nieuwjaarsnacht

Imgres-2

De politie van Sint-Pieters-Leeuw waarschuwt tijdens de oudejaarsavond voor alcoholcontroles op gerichte plaatsen maar ook willen ze voertuigen uit het verkeer plukken en bestuurders laten blazen. Dit kondigen ze aan via de sociale media. 
Morgenavond, 31 december, is het weer zo ver. Laatste dag van het jaar, samen rond de feestdis en met de familie gezellig een glaasje drinken. Maar let op, als u daarna nog de baan op moet, zorgt u dan ook voor een BOB?
Er zijn veel alternatieven om een oudjaar veilig door te komen en toch een glaasje te drinken.
- Zorg zelf voor een BOB. Misschien is je broer, zus, ouder of grootouder wel bereid om je van en naar de bestemming te brengen?
- Bestel een taxi! 100-en taxi bestuurders staan ook tijdens oudejaarsnacht klaar om je te vervoeren, met gratis gezelligheid er bovenop.
- Doe beroep op de Responsible Young Drivers, ook zij brengen je met plezier thuis. Alle informatie is HIER terug te vinden.
- Met de LIJN, zou je er al zijn. Ook De Lijn staat klaar met enkele FEESTBUSSEN om alles veilig te laten verlopen. Alle informatie over de nieuwjaarslijnen in Vlaams-Brabant vindt uHIER terug.

Wij als politiezone zullen op oudejaarsnacht dan ook toezien dat wie zich op de weg bevindt, niet te veel gedronken heeft. Met onze ademtesttoestellen in de aanslag gaan wij zowel statische als dynamische controles plannen. Dit is niet om mensen te ambeteren, maar om er voor te zorgen dat alles volgens de regels van de kunst verloopt. Wij nemen liever 100 negatieve ademtesten af dan bij één familie te moeten gaan vertellen dat hun zoon of dochter is aangereden of overleden door alcohol in het verkeer.
And Remember, GO FOR ZERO!!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2014
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief