Eneco Tour in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Eneco Tour in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_leeuw_eneco_foto_merckx
Beide partijen hebben hun handtekening gezet onder het contract. (Foto Felix Merckx)
 

Sint-Pieters-Leeuw kan terugblikken op een rijk wielerverleden. Vooral de "Leeuwse Pijl" zorgde voor een jaarlijkse traditie, die echter voor wat het profrennen betreft ophield in 2006. In 2015 zal Sint-Pieters-Leeuw opnieuw aanknopen met deze traditie door de Eneco Tour naar haar grondgebied te halen en zo topwielrennen aan te bieden aan de vele wielerliefhebbers uit de gemeente en ver daarbuiten. In 2016 zal er zelfs een rit aankomen in Sint-Pieters-Leeuw.

Meer concreet start de laatste rit op zondag 16 augustus in Sint-Pieters-Leeuw. Het Pajottenland zal die dag de poort zijn van de finale van de Eneco Tour. Na de start volgt een plaatselijke ronde met ook een tussensprint. Vanuit Sint-Pieters-Leeuw,  rijden de renners richting de Vlaamse Ardennen en Geraardsbergen, waar de Muur van Geraardsbergen zal beslissen wie de eindwinnaar wordt van deze UCI WorldTour rittenkoers.
De start met presentatie van de deelnemers vindt plaats aan het gemeentehuis. Bij de gemeente zal men kunnen inschrijven voor een VIP-brunch, aan de startlocatie.
Schepen voor Sport, Jos Speeckaert: "Uiteraard zijn wij als gemeente zeer vereerd en willen wij met de steeds groeiende internationale uitstraling van dit evenement Sint-Pieters-Leeuw op de sportkaart zetten."
De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI World Tour competitie in Nederland en België en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. De 11de editie wordt dit jaar gereden van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus. Op zondag 16 augustus start de laatste rit in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw en brengt de renners naar Geraardsbergen, waar enkele uren later de aankomst ligt.
Bovendien zal in 2O16 de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de aankomst van een rit in lijn van de Eneco Tour organiseren.
Meer informatie over de Eneco Tour vindt u via: www.enecotour.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief