HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - ON/OFF STAGE project mondt uit in musical met, door en voor jongeren

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - ON/OFF STAGE project mondt uit in musical met, door en voor jongeren

On_off_stage_jongeren_foto_2
Ingezonden foto's
 
On_off_stage_jongeren_foto
Ingezonden foto's
 

Het nieuwe artistieke project ON/OFF Stage – ontstaan vanuit zangvereniging Redoris met intergemeentelijke samenwerking tussen CC Coloma, jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, CC ’t Vondel en jeugddienst Halle – heeft al een korte geschiedenis achter zich, maar kent nog een grote uitdaging.

‘Samen met, door en voor jongeren een musical creëren’ is niets minder dan de ambitie. Jongeren warm maken en betrekken bij alle facetten van een artistieke productie is de eerste doelstelling van dit project.
Half oktober werd er gestart met het ‘OFF’ -luik van dit project: het aanbieden van drie verschillende workshops. De thema’s van de workshops zijn geïnspireerd op de verschillende aspecten van een artistieke productie: Media, Light & Sound en Styling.
Na afloop van de workshops konden de jongeren vrijblijvend kiezen of ze verder willen meewerken aan de uitvoering – binnen hun gekozen thema workshop – achter de schermen van de musical. Ze kunnen zich dan engageren om in te stappen in de werkgroepen rond de bovenstaand thema’s. Deze werkgroepen gaan door van februari tot en met mei.
Het ‘ON’ gedeelte van het project bestaat uit het creatie- en repetitieproces van een zelfgeschreven musical. Zangverening Redoris zou zich in dit luik willen inschakelen als artistieke stuurgroep die inhoudelijk mee denkt, het project opvolgt, stuurt en mee uitvoert. 
Er werden audities gepland op zaterdag 31 januari waar 39 jongeren (!) aanwezig waren om een bijrol of hoofdrol te behoeden, of deel uit te maken van het ensemble. Wat een bijzonder rijke opkomst was! Het startschot van de repetities en werkgroepen wordt afgevuurd op zaterdag 7 februari in CC Coloma, waar het script en de titel van de musical onthult wordt!
Geïnteresseerde kinderen (vanaf 7 jaar), jongeren en volwassenen voor kinderensemble, jongeren ensemble of koor mogen zich nog steeds melden. Dit kan tot en met 7 maart 2015.
Deze musical zal vertoont worden op 30 en 31 mei 2015 in CC ’t Vondel. Koop je tickets vanaf 1 maart 2015 via www.colomaspl.be
Meer info over het project: www.facebook.com/onoffstage 
Nu zaterdag – 7 feb 2015 om 14u in CC Coloma – geven ze het startschot naar de repetities en krijgen ze te horen wie de hoofdrollen en bijrollen krijgt en … onthullen ze de titel & het script van de musical.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief